Αυτός ειναι το παλικαρακι που έχασε τη ζωη του στο δυστύχημα στη Ρουμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην δημοσιότητα ήρθε η φωτογραφία του άτυχου 53χρονου ο οποίος έχασε τη ζωή στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας όταν το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλα άτομα που είχαν επιλέξει το ίδιο ταξίδι προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε μεταλλική δοκό.

Ο Νίκος Χλόψιος, όπως ήταν το όνομά του, ήταν από τη Λάρισα και έκανε το ταξίδι μαζί με την σύζυγό του, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους δεκάδες τραυματίες. Οι δύο τους έχουν δύο παιδιά 21 και 24 ετών.

Μάλιστα, είναι συγκλονιστικό ότι το ζευγάρι είχε καταφέρει μετά από χρόνια που προσπαθούσε να κάνει ένα ταξίδι αναψυχής την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο άτυχος 53χρονος είχε κάνει τα εισιτήρια δώρο στην γυναίκα του!

Στο μεταξύ, νέο βίντεο ντουκουμέντο ήρθε στην επιφάνεια και δείχνει τα λεπτά πανικού που ακολούθησαν την στιγμή της πρόσκρουσης.

Οι μαρτυρίες των Ελλήνων επιβατών που επέβαιναν στο λεωφορείο πραγματικά κόβουν την ανάσα.

«Με το που πήραμε τη στροφή ξαφνικά νιώθω ένα μπαμ κάτι να με πλακώνει, νιώθω ένα βάρος στην πλάτη μου, είχε σφηνωθεί το κεφάλι μου μπροστά στο κάθισμα. Ένιωθα το βάρος από πάνω. Άρχισα να φωνάζω δε μπορώ να αναπνεύσω…» λέει μία γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της.

«Ήταν σαν μακελειό. Να βλέπεις παντού αίματα, να κλαίει ο κόσμος, να μην ξέρει ο κόσμος τι γίνεται…», είπε ένας νεαρός επιβάτης.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα έφτασαν το πρωί εννέα επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους με πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα στις 10:45, ενώ ακόμη εννέα θα επιστρέψουν το απόγευμα.

Από τους υπόλοιπους, 16 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών. Πλην τριών περιπτώσεων, οι υπόλοιποι τραυματίες δεν φέρουν σοβαρά τραύματα.

Από τους νοσηλευόμενους, πλέον δεν βρίσκεται κανένας σε καταστολή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, συγκλονισμένη είναι η αδερφή του 53χρονου που μένει στην Λάρισα από τον τραγικό χαμό του αδελφού της.

Στην κάμερα του onlarissa.gr, μίλησε για την ανάγκη «να δικαιωθεί ο αδελφός της». Όπως είπε, ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ την οικογένειά του, ενώ διέψευσε τις φήμες που ήθελαν να πέθανε από καρδιακή ανακοπή και ότι έφερε βαριά τραύματα στο κεφάλι.

Όσο για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος τόνισε πως «η απειρία κάποιων οδηγών που είναι άσχετοι που απορώ πώς τους ανεβάζουν επάνω στο λεωφορείο… Αυτό το πράγμα με τρελαίνει…»

Στο onlarissa.gr μίλησε και ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου, Γιάννης Μπατζιόλας.

Όπως τόνισε, δεν φταίει η ταχύτητα για το τραγικό συμβάν ενώ εξήγησε γιατί το λεωφορείο δεν είχε δύο οδηγούς.

«Το δρομολόγιο, εξήγησε, είχε προγραμματιστεί κανονικά με δύο οδηγούς γιατί είναι 16 ώρες. Ο δεύτερος οδηγός μία ώρα πριν την αναχώρηση του ταξιδιού λόγω γαστρεντερίτιδας δηλώνει κώλυμα και δε μπορεί να ξεκινήσει. Τότε αντικαταστάθηκε με άλλο οδηγό που πήγε το λεωφορείο μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη παρέλαβε το λεωφορείο ο οδηγός που πήγε στο Βουκουρέστι. Ήτανε μόνος του και γενικά δεν έτρεχε καθόλου, έχω μιλήσει με πελάτες, πήγαινε σε όλη τη διαδρομή πολύ προσεκτικά… Οπότε σίγουρα δεν έφταιγε η ταχύτητα για το συμβάν που έγινε… Περιμένουμε κι εμείς τους ειδικούς για τα αίτια της τραγωδίας για να μπορούμε να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα», ανέφερε.

Ο ίδιος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δε μας έχει ξανασυμβεί… Το αντιμετωπίζουμε με όση ψυχραιμία». Επίσης, ευχήθηκε περαστικά στους τραυματίες και να επιστρέψουν γρήγορα στην Ελλάδα και τις οικογένειες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ