Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Ακάρ: Οι Έλληνες να μην ξεχάσουν τι έζησαν το 1922!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπου βρεθούν κι όπου σταθούν οι Τούρκοι πολιτικοί δεν σταματούν να πιάνουν στο στόμα τους την Ελλάδα, εκτοξεύοντας απειλές κάθε είδους, ακόμη και μέσα στις γιορτές.

Σήμερα ήταν η σειρά του Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δίνοντας το «παρών» σε εκδήλωση για την 101η επέτειο από την Απελευθέρωση του Γκαζιαντέπ στη Νοτιοανατολική Τουρκία, έσπευσε να δηλώσει πως οι Έλληνες πρέπει να «διδαχθούν» από την ιστορία, κάνοντας αναφορά συγκεκριμένα στη Μικρασιατική Καταστροφή.

«(Οι Έλληνες) να μάθουν από την ιστορία πριν χιονίσει στα βουνά που εμπιστεύτηκαν και πριν ξεχάσουν τι έζησαν το 1922. Παρόλο που είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι σήμερα και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ ξανά. Είμαστε αποφασισμένοι και θα επιμένουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τα δικά μας και των Κυπρίων αδελφών μας. Ο ηρωικός στρατός μας είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας μας και του ευγενούς έθνους μας, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται ο κίνδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε, επίσης, ότι η χώρα του «η οποία απασχολεί έντονα τις διεθνείς σχέσεις με το όραμα του Αιώνα της Τουρκίας υπό την ηγεσία του προέδρου μας, έχει φωνή στον κόσμο ενεργώντας προληπτικά απέναντι σε παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις και η σφαίρα επιρροής και εξουσίας της διευρύνεται μέρα με τη μέρα και παράγει επίσης ασφάλεια ως αποτελεσματική δύναμη στην περιοχή και στον κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ