Έρχονται συλλήψεις για αλλους τρεις ευρωβουλευτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την την ιταλική εφημερίδα La Repubblica είμαστε εν αναμονή της άρσης ασυλίας άλλων τριών ευρωβουλευτών τις επόμενες ημέρες για το σκάνδαλο Qatargate.

Η La Repubblica αναφέρει πως οι ευρωβουλευτές αυτοί είναι ο Αντρέα Κοτζολίνο, ο Μαρκ Ταραμπέλα και η Μαρία Αρένα.

Ο Κοτζολίνο σε αυτή τη φάση δε βρίσκεται υπό έρευνα, παρά το γεγονός ότι ο Παντσέρι τον αναφέρει ξεκάθαρα ενώ η La Repubblica γράφει πως για τον Κοτζολίνο έχουν μιλήσει και ο Τζόρτζι και η Εύα Καϊλή.

«Ο Τζόρτζι υπέθετε ότι ο Πάντσερι μπορεί να είχε δώσει στον Κοτσολίνο κάποια χρήματα. Η Καϊλή είπε, σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ότι ο σύντροφός της Τζόρτζι ενδεχομένως να κρατούσε κάτι για το αφεντικό του, Αντρέα Κοτζολίνο. Είναι ο βουλευτής του οποίου είναι βοηθός ο Τζόρτζι. Ο ίδιος ο Παντσέρι προσπάθησε να ξεφορτωθεί τον Κοτζολίνο».

Ο ίδιος ο Κοτζολίνο πάντως αρνείται τα πάντα και απειλεί με αγωγές. Σε αυτό το σημείο, όπως λέει η εφημερίδα, θα ήταν χρήσιμη η άρση ασυλίας του προκειμένου να ερευνηθεί ο ρόλος του.

«Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και η βελγική αστυνομία άρχισαν να λαμβάνουν τα πρώτα στοιχεία για τους υπολογιστές και τα τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς στο πλαίσιο της έρευνας. Όλοι ήταν Ιταλοί, που η Καϊλή επιβεβαίωσε ότι ήταν γρανάζια του συστήματος» γράφει χαρακτηριστικά η La Repubblica.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ