Νέα περίπτωση λογοκρισίας στην ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

. από ανταπόκριση δημοσιογράφου της ΕΡΤ Καλαμάτας.
Ξανά λογοκρισία στo Ραδιομεγαρο…
 «Καταγγέλλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αλλοίωση στο δημοσίευμα μου» λέει στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Καλαμάτας, Ηλίας Μαραβάς. Δηλώντας ταυτόχρονα, πολύ σωστά, πως είναι υποχρεωμένος να καταγγείλει κάθε μορφή λογοκρισίας στη δουλειά του..
Ο ίδιος ο Συντονιστής Περιεχομένου των Περιφερειακών Σταθμών, Στέφανος Κοτρωνάκης ήταν που ενημέρωσε τον Ηλία Μαραβά πως αφαιρέθηκαν από το δημοσίευμά του οι αναφορές του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Καλαμάτας στις 20/12 για τις ευθύνες του Πρωθυπουργού στην υπόθεση των υποκλοπών.
«Εκτός από την αλλαγή στον τίτλο του άρθρου και την αφαίρεση των μη αρεστών τμημάτων του κειμένου, διαγράφηκαν όλα τα ολιγόλεπτα ηχητικά αποσπάσματα της συνέντευξης Τατούλη, τα οποία είχα επιμεληθεί και αφορούσαν τόσο το ζήτημα των υποκλοπών όσο και τα υπόλοιπα θέματα της συνέντευξης», καταγγέλλει ο Ηλίας Μαραβάς. «Αποτέλεσμα των εκτεταμένων λογοκριτικών παρεμβάσεων ήταν να αλλάξει συνολικά η δομή της ανάρτησης και να καταστήσει το δημοσίευμα ασαφές και ελλιπές, αφού το κεντρικό του στοιχείο ήταν τα ολιγόλεπτα ηχητικά αποσπάσματα της συνέντευξης. Το ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι ο Στέφανος Κοτρωνάκης προσπαθεί όπως και στην περίπτωση Σωτήρη Αργύρη, να δικαιολογήσει τη λογοκρισία με ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς και με επιχειρήματα που απλά δεν αντέχουν κριτικής».
e-tetradio.gr και efsyn.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ