Συρία: Κουρδικές δυνάμεις ματαίωσαν κατάληψη φυλακής με τζιχαντιστές του ISIS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μαχητές του ISIS στη βόρεια Συρία εξαπέλυσαν επίθεση σε φυλακή κοντά στη Ράκα, όπου κρατούνταν τζιχαντιστές. Κατά την επίθεση εναντίον των Κούρδων, που την ελέγχουν,  σκοτώθηκαν έξι μαχητές των κουρδικών δυνάμεων, ανέφεραν οι τοπικές αρχές και ένα Παρατηρητήριο πολέμου, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.


Ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ανέφερε ότι οι τρομοκράτες προσπάθησαν να ελευθερώσουν τζιχαντιστές από τη φυλακή και στη σύγκρουση σκοτώθηκαν έξι Κούρδοι μαχητές.

Μάλιστα, το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έναν τρομοκράτη που φορούσε ζώνη εκρηκτικών και συνέλαβαν τον συνεργό του.


Επίσης, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι σκοτώθηκαν δύο εξτρεμιστές.

Η αποτυχημένη επίθεση είχε στόχο ένα κουρδικό συγκρότημα ασφαλείας, το οποίο περιλαμβάνει μια φυλακή στην οποία βρίσκονται τρομοκράτες.

«Οι μαχητές στόχευαν τη φυλακή στρατιωτικών πληροφοριών» που στεγάζει εκατοντάδες εξτρεμιστές, συμπεριλαμβανομένων 200 μαχητών υψηλού επιπέδου”, δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Ο διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντι είπε σε δήλωση ότι «τρομοκρατικοί πυρήνες» επιτέθηκαν σε «κτήρια ασφαλείας και στρατιωτικών στην πόλη».

«Οι πληροφορίες που έχουμε από τη Ράκα δείχνουν ότι πυρήνες του ISIS ετοιμάζουν επικίνδυνα σχέδια», πρόσθεσε.

Οι αρχές υπό την ηγεσία των Κούρδων ανακοίνωσαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ράκα και έχουν θέσει την πόλη σε lockdown μέχρι νεοτέρας, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας καταδιώκουν τους μαχητές.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι δύο από τους μαχητές του την εξαπέλυσαν, ένας από τους οποίους είχε διαφύγει.

Η ομάδα είπε ότι η επίθεση έγινε για εκδίκηση των «μουσουλμάνων αιχμαλώτων» και τις γυναίκες συγγενείς των τζιχαντιστών που ζουν στον καταυλισμό Al-Hol που διοικείται από τους Κούρδους.

Το Al-Hol, το οποίο φιλοξενεί περισσότερους από 50.000 ανθρώπους, είναι ο μεγαλύτερος καταυλισμός για εκτοπισμένους που τράπηκαν σε φυγή μετά την ηγεσία των SDF στη μάχη που εκτόπισε τους μαχητές του ISIS από τα τελευταία κομμάτια της συριακής επικράτειάς τους το 2019.

Μεταξύ των κρατουμένων του Al-Hol είναι περισσότεροι από 10.000 αλλοδαποί από δεκάδες χώρες.

 Αυτή είναι η πιο σημαντική επίθεση τρομοκρατών σε φυλακή από τότε που οι μαχητές του ISIS εξαπέλυσαν τη μεγαλύτερη επίθεσή τους εδώ και χρόνια τον Ιανουάριο, όταν επιτέθηκαν στη φυλακή Ghwayran στην πόλη Χασάκα που ελέγχεται από τους Κούρδους.

Εκατοντάδες σκοτώθηκαν στην επίθεση που διήρκεσε μια εβδομάδα και είχε ως στόχο την απελευθέρωση συναδέλφων μαχητών.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ