Η σκληρή απόφαση των Βέλγων δικαστών που απαγορεύουν στην Ευα Καϊλη να δει την κορούλα της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απομονωμένη και με μοναδικό -προς το παρόν- επισκέπτη τον πατέρας της, η ζωή της Εύας Καϊλή δεν θυμίζει σε τίποτα τη χλιδή και τις παροχές που είχε μέχρι πρότινος. Τις σχεδόν 20 μέρες που βρίσκεται στις φυλακές του Χάρεν, δεν έχει δει το 22 μηνών παιδί της και όπως όλα δείχνουν για ακόμη 20 ημέρες δεν θα τό αντικρίσει από κοντά, καθώς οι βελγικές Αρχές δεν τής το επιτρέπουν.

Αν και οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή έχουν κάνει όσα προβλέπονται για να της επιτραπεί να δει το παιδί της από κοντά, εντούτοις οι ανακριτικές Αρχές δεν της το επιτρέπουν. Η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα παραμείνει για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες έγκλειστη, σύμφωνα με την απόφαση των βελγικών αρχών, μέχρι να συνεδριάσουν εκ νέου οι δικαστικές αρχές του Βελγίου και να αποφασίσουν αν θα παραταθεί ή όχι η κράτησή της.

Άγνωστο παραμένει γιατί τής έχουν αρνηθεί την επίσκεψη της δίχρονη κόρης της. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια φέρεται να την ζητά συνεχώς. Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην Corriere della Sera ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η εντολέας του ζει έναν εφιάλτη στην φυλακή και το μόνο που σκέφτεται είναι το 22 μηνών παιδί της που αυτή τη στιγμή προσέχει ο παππούς του».

Ο κ. Δημητρακόπουλος μεταφέροντας τα όσα του είπε η κ. Καϊλή υπογράμμισε ότι «μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας, αισθάνεται προδομένη. Το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της, πριν από την ημέρα της σύλληψης δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ