Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει την καταστροφή Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο ναδίρ. Παρά τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών, του ίδιου του Μητσοτάκη και τον εξαπτέρυγων των ΜΜΕ, το σωρευτικό έλλειμμα Μητσοτάκη μόνο για τα έτη 2020 – 2021 άγγιξε το 18%.

Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο μέγεθος στην ΕΕ ήταν 11%!

Και όμως εδώ τα φερέφωνα του μητσοτακισμού μιλούν για οικονομικό θαύμα και για ελληνική οικονομία που την ζηλεύει όλη η Ευρώπη. Μιλάμε απλά για ένα έγκλημα και όχι απλώς για κυβερνητική προπαγάνδα.

Από κοντά το πρωτοφανές έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, την ώρα που η κυβέρνηση καγχάζει για την αύξηση των εξαγωγών! Όταν η αύξηση των εισαγωγών είναι πολλαπλάσια, άρα με απλά λόγια, η πατρίδα χάνει πολλά δισεκατομμύρια.

Το έλλειμμα του 11μήνου έφτασε τα 6,5 δις ευρώ. Εξωφρενικό νούμερο εάν αναλογιστεί κανείς το βάραθρο της προηγούμενης διετίας. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να έχει υπερβεί τα 9 δις σε απευθείας αναθέσεις!

Εάν αυτό γινόταν σε κάποια εταιρία και όχι στην μπανανία, θα ήταν ζήτημα εάν γλύτωναν την φυλακή ακόμα και οι κλητήρες.

Όσον αφορά την υποτιθέμενη μείωση της ανεργίας; Σχεδόν ο μισός πληθυσμός που καταγράφεται ως εργαζόμενος, βρίσκεται υπό καθεστώς ημιαπασχόλησης! Η πραγματικότητα δηλαδή είναι ότι τέτοια εργασιακή τραγωδία δεν έχουμε ξαναζήσει την τελευταία δεκαετία.

Ο δανεισμός της χώρας είναι ιλιγγιώδης, γεγονός απολύτως λογικό, γιατί όταν η χώρα μπαίνει μέσα για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, ο δανεισμός είναι μονόδρομος για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. Τα δάνεια όμως που παίρνει χωρίς κανέναν έλεγχο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα κληθούν να τα αποπληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Που θα μας μουτζώνουν με χέρια και πόδια, διότι εμείς επιτρέπουμε την υποθήκευση του έθνους και του μέλλοντος του.

Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο, παρά να παραθέσουμε το άρθρο του Κώστα Καλίτση που αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα.

781D7CEE BAFF 45D0 BEE3 05A83A474753

ΔΗΜΟΦΙΛΗ