Παγκόσμιος συναγερμός μετά την απότομη χαλάρωση των μέτρων στην Κίνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που στην Κίνα οι πολίτες πανηγυρίζουν, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην ασφυκτική περιοριστική της πολιτική, πολλές είναι οι χώρες που αρχίζουν να ανησυχούν για ένα νέο πανδημικό ξέσπασμα κορωνοϊού.

Ήδη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια σειρά από χώρες έχουν ξεκινήσει να παίρνουν τα πρώτα τους περιοριστικά μέτρα μετά από αρκετό καιρό, φοβούμενες για νέο κύμα κορωνοϊού, βλέποντας πως η περίφημη «zero Covid» πολιτική της κινέζικης κυβέρνησης το μόνο που, ουσιαστικά, κατάφερε, ήταν να εκτοξεύσει τον αριθμό των κρουσμάτων στην πολυπληθή χώρα της Άπω Ανατολής.

Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην επιβολή νέων μέτρων στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, εξαιτίας της ανησυχίας της για την παντελή «έλλειψη διαφανών δεδομένων», συμπεριλαμβανομένων των «δεδομένων για την αλληλούχηση του γονιδιώματος του ιού», από πλευράς Πεκίνου για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Bloomberg χθες Τρίτη 27/12.

Η Ιαπωνία, η Ινδία και η Μαλαισία ανακοίνωσαν ήδη μέσα στις τελευταίες 24 ώρες πως λαμβάνουν νέα μέτρα που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα, εξαιτίας της έξαρσης των μολύνσεων στον ασιατικό γίγαντα των 1,41 δισεκ. κατοίκων. Το Τόκιο ανακοίνωσε πως όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν τη χώρα από την Κίνα, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ για τον SARS-CoV-2, ενώ η Κουάλα Λουμπούρ ανακοίνωσε πως θα λάβει νέα μέτρα ιχνηλάτησης και επιτήρησης.

Χάος σε νοσοκομεία και γραφεία κηδειών στην Κίνα

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία και τα γραφεία κηδειών στην Κίνα έχουν κατακλυστεί εκ νέου, καθώς, μετά την απόφαση που πήραν στις αρχές Δεκεμβρίου οι αρχές να τερματίσουν απότομα την «zero Covid» πολιτική εξάλειψης του ιού και της ασθένειας που αυτός προκαλεί, έπειτα από διαδηλώσεις άνευ προηγουμένου εναντίον των δρακόντειων μέτρων, ο ιός εξαπλώνεται, ουσιαστικά, ανεξέλεγκτος.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως, με βάση τις επίσημες στατιστικές, κατά το επταήμερο που ολοκληρώθηκε προχθές Δευτέρα, υπήρξε σε ολόκληρη τη χώρα μόλις ένας επίσημα καταγεγραμμένος θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19. Η ανησυχία ειδικών και πολιτών για την αξιοπιστία των δεδομένων, ωστόσο, εντείνεται, καθώς οι Κινέζοι δεν έχουν την εμπειρία άλλων χωρών, με πολύ μικρότερους πληθυσμούς, αφότου άνοιξαν ξανά τις οικονομίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ