Τελος εποχής: Έφυγε απο τη ζωη ο στυλοβάτης του θεάτρου, ο ηθοποιός Θοδωρής Συριωτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την δυσάρεστη είδηση είδηση του θανατου του Θοδωρη Συριώτη έκανε γνωστή ο επίσης γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός, ο γιος του Χρήστος.

Έφυγε ένας σημαντικός ηθοποιός που λαμπρυνε με τις ερμηνείες του το Εθνικό μας θέατρο και την Επίδαυρο… Με περγαμηνες ! Την μνήμη του ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΌ ΔΙΑΤΑΓΜΑ! ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ..Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΥΡΙΩΤΗ… Καλό ταξίδι αγαπημένε μας

3A8781F9 F2D0 48FE B558 C3E2B372EB0B

Με νεα του ανάρτηση ο γιος του ενημερωσει:

Η εξόδιος ακολουθία του λατρεμένου μας πατέρα μας Θεοδωρου Συριώτη Καπλιτζόγλου θα γίνει αύριο Παρασκευή 30/12 στον ιερό ναο κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ταύρο στις 11:00
Σας ευχαριστούμε

Ήταν απόφοιτος της Δραματικής σχολής «Ελεύθερου Θεάτρου» Θεσ/κης και συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους, όπως με το Ελληνικό λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη ενώ εντάχθηκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου το 1959 και παρέμεινε ως μόνιμο στέλεχος επί σειρά ετών μέχρι και το 1989.

Έγινε γνωστός μέσα από τη σειρά «Μικρομεσαίοι» η οποία προβλήθηκε την περίοδο 1992-93. Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως Αλέξη Μινώτη, Αλέξη Σολωμό, Τάκη Μουζενίδη, Κωστή Μιχαηλίδη, Γιώργο Σεβαστίκογλου, Σπύρο Ευαγγελάτο, Ζύλ Ντασέν και άλλους.

Μετά την αποχώρηση του από το Εθνικό Θέατρο συνεργάστηκε με θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου όπως Γιώργου Κωνσταντίνου,Κατερίνας Γιουλάκη, Γ.Νικολαίδη, Θύμιου Καρακατσάνη, Γιώργου Κιμούλη, Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς και με αρκετά δημοτικά περιφερειακά Θέατρα ,όπως το Θεσσαλικό Θέατρο και το Δηπεθε Βόλου.

Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. (Ενδεικτικά : «Βαβυλωνία», «Όταν οι γυναίκες το γλεντούν», «Συνταγματάρχης πουλί», «Σαμία», «Δον Κάρλος» κ.α.)

Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε κινηματογραφικές παραγωγές και πολλές τηλεοπτικές σειρές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ