Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον ρόλο του Μαργαρίτη Σχοινά στο σκάνδαλο Κατάρ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ζαν-Πολ Γκαρό κατεθεσε ερώτηση με την οποία ζητά απαντήσεις για τον ρόλο του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά αναφορικά με το σκάνδαλο Κατάρ.

«Μπορούν ο κ. Σχινάς και η κ. Γιόχανσον να επιβεβαιώσουν ότι δεν έχουν κληθεί παράνομα από το Κατάρ ή κάποια άλλη χώρα για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους»; Αναφέρει η ερώτηση.

Στη γραπτή ερώτηση που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωβουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ο Επίτροπος της ΕΕ για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επαίνεσε πρόσφατα τη «σημαντική και απτή πρόοδο του Κατάρ στην εργασιακή μεταρρύθμιση» και επίσης έγραψε στο Twitter τον περασμένο μήνα «Το Κατάρ, η πρώτη αραβική χώρα και η μικρότερη χώρα που φιλοξενεί το Κύπελλο, έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και αξίζουν παγκόσμια αναγνώριση».

Μετά τις αποκαλύψεις για φερόμενη διαφθορά ευρωβουλευτών και ευρωπαίων δημοσίων υπαλλήλων από το Κατάρ, αυτός ο Επίτροπος υπερασπίστηκε τη θέση του την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου ως προσωπική άποψη ή θέση της ίδιας της Επιτροπής.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Επίτροπος Ylva Johansson πρότεινε την εξαίρεση των υπηκόων του Κατάρ από βίζα για σύντομες διαμονές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια υπόθεση που βρίσκεται τώρα σε αναμονή. Το ίδιο υπερασπίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου μια «ισορροπημένη και συνολική αξιολόγηση της Επιτροπής για το Κατάρ. »

Εξακολουθεί να θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αξιολόγησή της για το Κατάρ «ισορροπημένη»;

Μπορούν ο κ. Σχοινάς και η κ. Γιόχανσον να επιβεβαιώσουν ότι δεν έχουν κληθεί παράνομα από το Κατάρ ή κάποια άλλη χώρα για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους;

Μπορεί η κ. von der Leyen να εξηγήσει γιατί αρνήθηκε να απαντήσει στις 12 Δεκεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου σε ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ του κ. Σχινά και του Κατάρ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ