16 βουλευτικές έδρες «μετακομίζουν» σε άλλες περιφέρειες, λόγω της απογραφής του πληθυσμού!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαντικές αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών στις εκλογικές περιφέρειες όλης της χώρας φέρνουν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021, με την Αττική να είναι η μεγάλη κερδισμένη, καθώς στις επερχόμενες εκλογές θα εκλέξει επιπλέον βουλευτές, την ώρα που Δυτική Μακεδονία και Ήπειρος είναι οι βασικές χαμένες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το protothema.gr, συνολικά 16 έδρες «αλλάζουν χέρια», με κύρια συνέπεια την περαιτέρω ενίσχυση του αριθμού των βουλευτών που εκλέγονται στις περιφέρειες της πρωτεύουσας, στην οποία θα εκλέγονται πέντε επιπλέον βουλευτές. Από δύο έδρες, εξάλλου, χάνουν τόσο η Ήπειρος, όσο και η Δυτική Μακεδονία.

Με βάση τα νέα πληθυσμιακά στοιχεία ο Νότιος Τομέας της Β’ Αθηνών και η περιφέρεια Ανατολικής Αττικής κερδίζουν δύο έδρες, ενώ από μία επιπλέον έδρα θα έχουν ο Βόρειος Τομέας της Β’ Αθηνών, ο Δυτικός Τομέας της Β’ Αθηνών, η Α’ Θεσσαλονίκης και η Αχαΐα. Οι συγκεκριμένες έδρες θα αφαιρεθούν από την Α’ Πειραιά, τις Σέρρες, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, την Κοζάνη, την Άρτα, την Καστοριά και τη Θεσπρωτία, οι οποίες, πλέον, γίνονται πλέον μονοεδρικές περιφέρειες.

Αναλυτικά, τα πληθυσμιακά στοιχεία της απογραφής και οι αλλαγές που επέρχονται στον πίνακα που ακολουθεί:

vouleftikes edres1vouleftikes edres2

  • Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση (απόφαση) της ΕΛ.ΣΤΑΤ.αναφορικά με τον νόμιμο πληθυσμό (δημότες) της Ελλάδας στους Δήμους και τις Δημοτικές Ενότητες όλης της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ