Το Ισραήλ θα κατασκευάσει στην Τουρκία το μεγαλύτερο στον κόσμο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής κυμάτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δοκιμαστική προσέγγιση με το Ισραήλ, που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ημέρα των Χριστουγέννων του 2020, είχε ως αποτέλεσμα ένα σημαντικό περιβαλλοντικό επίτευγμα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοινώθηκε ότι έχει υπογραφεί συμφωνία για τον μεγαλύτερο στον κόσμο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής κυμάτων που θα κατασκευαστεί από την ισραηλινή εταιρεία Eco Wave Power (EWP) στο τουρκικό λιμάνι Ordu στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Το EWP, που ιδρύθηκε στο Τελ Αβίβ το 2011, έχει αναπτύξει έξυπνη και οικονομικά αποδοτική τεχνολογία για τη μετατροπή των κυμάτων των ωκεανών σε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Η εταιρεία Oren Ordu Enerji θα εκχωρήσει εννέα δυνητικά κατάλληλους κυματοθραύτες στην EWP για 25 χρόνια, ενώ η EWP θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και  να θέσει σε λειτουργία σταθμούς παραγωγής ενέργειας και την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με μια ποσόστωση παραγωγής που θα καθοριστεί για την τοποθεσία.

Η ελπίδα είναι ότι αυτή η τουρκο-ισραηλινή επιχείρηση θα οδηγήσει τον δρόμο για την απελευθέρωση των τεράστιων δυνατοτήτων, για την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα, περιβαλλοντικά ασφαλούς, γράφει η Jerusalem Post.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ