Ο διάλογος Κουτσούμπα-Μητσοτακη και οι εκλογες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήρθε τελικά το… σωτήριο έτος 2023, όπου και θα λάβουν χώρα οι πολυαναμενόμενες βουλευτικές εκλογές, με όλα τα κόμματα να φορτσάρουν, προκειμένου να είναι πανέτοιμα ανά πάσα στιγμή, καθώς ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Κι ενώ τα σενάρια φουντώνουν για τη διεξαγωγή τους τον Απρίλιο αντί για το καλοκαίρι, όπως συνηθίζεται, μια σημερινή «στιχομυθία» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ίσως και να έδωσε την απάντηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΚΕ βρήκε κάποια στιγμή την ευκαιρία να ρωτήσει τον πρωθυπουργό, με τον οποίο βρέθηκαν σε «πηγαδάκι», κατά την επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο όπου παραβρέθηκαν για τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για το αν έχει αποφασίσει για την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές.

Και ο πρωθυπουργός φέρεται να απάντησε πως «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά», με τον κ. Κουτσούμπα να επιμένει, ρωτώντας «πότε ακριβώς;». Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να του είπε: «Μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ