Σάλος στο Instagram με την ταινία Aliki my love του Star με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολυσυζητημένη και μοναδική αγγλόφωνη ταινία της Βουγιουκλάκη έκανε ποδαρικό στην πρωτοχρονιάτικη prime time ζωνη του Star κλέβοντας τις εντυπώσεις στο διαδίκτυο με πλήθος σχολίων στα social media, ειδικά στο Instagram και το twitter.

55714D27 8F52 4238 831C 8F1F2B36D45D

Ο Μπάρι, ένας φουκαράς καζανόβας που ελπίζει να πλουτίσει από την κληρονομιά του «βασιλιά της σάλτσας» θείου του, και ο Ρίτσαρντ, ένας φιλόδοξος ξενοδόχος, καταφθάνουν στην Ευτυχία, ένα μικρό νησάκι του Αιγαίου. Εκεί θα συναντήσουν την νησιωτοπούλα δασκάλα Αλίκη και τη μητέρα της Άννα, που είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν την εγκατάσταση των ξένων στο νησί. Η ομορφιά της Αλίκης σαγηνεύει τον Μπάρι και ο Ρίτσαρντ σκλαβώνεται από την υπέροχη μαγειρική της Άννας, η οποία φαίνεται να είναι η μόνη που κατέχει το μυστικό της περίφημης σάλτσας του θείου του Μπάρι.

Η μοναδική ξενόγλωσση ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, μία πανάκριβη για τα τότε δεδομένα παραγωγή της Φίνος Φιλμς. Γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στην Ίο και με μουσική του Μάνου Χατζηδάκι, η ταινία δεν κέρδισε το ελληνικό κοινό γιατί σε πολλούς φάνηκε ότι η Αλίκη επαναλαμβάνει τον ρόλο της νησιωτοπούλας «Μανταλένας». Συζητήθηκε αρκετά εξαιτίας της ημίγυμνης πόζας της Αλίκης στην επίσημη αφίσα που κυκλοφόρησε στο εξωτερικό, αλλά και μερικών σκηνών που χαρακτηρίστηκαν ως «τολμηρές». Ένα τεχνικό λάθος έκανε αδύνατη την τηλεοπτική της προβολή, μέχρι που το 2018 η Φίνος κατάφερε να αποκαταστήσει ψηφιακά την κόπια, με την ταινία να φτάνει τελικά στη μικρή οθόνη με σχεδόν 60 χρόνια καθυστέρηση (πρώτη προβολή Πρωτοχρονιά 2023, με ελληνικούς υπότιτλους). Ο καταξιωμένος διευθυντής φωτογραφίας του Χόλιγουντ Ρούντολφ Ματέ («Gilda», 1946) ανέλαβε την σκηνοθεσία, η οποία έμελλε να γίνει η τελευταία του δουλειά καθώς έφυγε από τη ζωή λίγο αργότερα.

Ελληνο-αγγλική ταινία του Ρούντολφ Ματέ, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Γουίλφριντ Χάιντ-Γουάιτ, Τζες Κόνραντ, Κάθριν Καθ, Πάρις Αλεξάντερ, Γιάννης Πάρντος, Ρόλαντ Τζορτζ, Άσπα Νακοπούλου, Βασίλη Ανδρονίδη, Κώστα Ναό, Θανάση Παπαδόπουλο, Βασίλη Μαυρομάτη, Θάνο Σουγιούλ.

Με πληροφορίες απο το athinorama.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ