Η Τουρκία αυξάνει την ένταση για να σώσει τον Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε ενέργεια της Τουρκίας αποδεικνύεται πως είναι προσεκτικά μελετημένη και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Αυτό την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη.

Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει πάρει ότι θέλει, έχει επιβάλει ένα παράνομο μνημόνιο με μία παράνομη κυβέρνηση, αυτή της Λιβύης ακόμα και στον ΟΗΕ, χωρίς να της έχει επιβληθεί καμιά κύρωση, έχει καταφέρει να ακυρώσει τον εθνικής σημασίας και τεράστιες γεωπολιτικής αξίας αγωγό East Med μετά από την επιτυχημένη δράση της τουρκικής καταγωγής, στελέχους του State Department, Ναζ Ντουράκογλου, εξακολουθεί να εκτοξεύει απίστευτες απειλές κατά της Ελλάδας.

Απειλές που θα έπρεπε ήδη να έχουν επισύρει βαρύτατες κυρώσεις σε όλα τα επίπεδα, από όλους τους διεθνείς οργανισμούς όπου συμμετέχει η Ελλάδα. Την ΕΕ, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ. Όταν απειλείς με βομβαρδισμό ακόμα και την πρωτεύουσα μίας χώρας, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα έρθεις νύχτα, είναι ο ορισμός της «επικείμενης απειλής», όπως αυτοί ορίζεται από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.

Η Ελλάδα λοιπόν δεν έχει απλά δικαίωμα, αλλά εθνική υποχρέωση να απαιτήσει τον εξοβελισμό της Τουρκίας από όλους τους διεθνείς οργανισμούς και ένα πλέγμα βαρύτατων κυρώσεων. Ειδικά αυτή της ακύρωσης της τελωνειακής ένωσης που θα αποτελέσει πραγματική καταστροφή για την Τουρκία.

Και όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει τίποτα απολύτως! Δεν ζητά καν κυρώσεις από την ΕΕ…

Κάποιος έμπειρος αναλυτής λοιπόν που γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο κινείται η κυβέρνηση του Ερντογάν, καταλαβαίνει ότι η όξυνση αυτή των απειλών κατά της Ελλάδας από την Τουρκία, την ώρα που η Τουρκία έχει πάρει τα πάντα, είναι μία ξεκάθαρη χείρα βοηθείας στον Μητσοτάκη για να αλλάξει την ατζέντα από τα σκάνδαλα που πνίγουν την κυβέρνηση και την καταστροφή που έχει επιφέρει στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Αυτό που υποστήριξε ο Ακάρ, με πρόσφατη δήλωση του, αλλά από την ανάποδη.
Ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα ψάχνει διαφυγή από τα σκάνδαλα αυξάνοντας την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην πραγματικότητα, συμβαίνει το αντίθετο.

Ενώ με αυτόν τον τρόπο, ο Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ξοδέψει αρκετά δις για εξοπλισμούς, όπως ακριβώς έκανε ο Κώστας Σημίτης μετά τα Ίμια. Ας ελπίσουμε όμως ότι αυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε 15 χρόνια για να μάθουμε τυχόν εγκλήματα που διαπράττονται κατά των εθνικών συμφερόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ