Ευα Καιλη: Η απάνθρωπη Βελγική δικαιοσύνη της στερεί την κόρη της – Δεν αντέχω αλλο, καταρρέω

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διπλή άρνηση των βελγικών Αρχών στο αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι της προφυλακισμένης στις φυλακές του Χάρεν για το σκάνδαλο Qatargate, Εύας Καϊλή, να βλέπει το παιδί της, προκάλεσε το ξέσπασμα της Ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με το Star, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσα από το κελί της είπε το εξής: «Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου».

Όπως είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ένας εκ των συνηγόρων της Εύας Καΐλή, ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά να συναντά η Ευρωβουλευτής την κόρη της κάποιες μέρες μέσα στην φυλακή, ή όσο το παιδί βρίσκεται με τον παππού του, να μπορεί το βλέπει μέσω Skype, αλλά απορρίφθηκαν και τα δύο αιτήματα.

Σύμφωνα με τον κ.Δημητρακόπουλο, οι επαφές για να μείνει ελεύθερη πριν την ακρόασή της έχουν ξεκινήσει:

«Όπλο μας τα λεγόμενα του ανακριτή. Ο ίδιος ο ανακριτής, ο Μισέλ Κλεζ είπε “δεν έχω στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να “δένουν” την Εύα Καϊλη με τα χρήματα και με δωροδοκία. Εκεί θα πατήσουμε και εγώ και ο συνάδελφος δικηγόρος από τις Βρυξέλλες».

Όπως μετέδωσε το Star, η πλευρά της Εύας Καϊλή θεωρεί ότι οι βελγικές Αρχές «χρησιμοποιούν» το παιδί της για να την κάνουν να ομολογήσει (σ.σ. και ως «ανταμοιβή» θα την αφήσουν να δει την κόρη της), ενώ επισημαίνεται πως δεν δόθηκε στους συνηγόρους υπεράσπισης το σκεπτικό της απόρριψης των αιτημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ