Προκλητικές αυξήσεις μισθών – 1000 ευρω ημερομίσθιο για την Ούρσουλα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν μέσω δυσβάσταχτης οικονομικής και ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, οι εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζονται να λάβουν και νέα αύξηση μισθού μέσα σε μόλις έξι μήνες!

Ειδικότερα, σύμφωνα με άρθρο της «Bild», οι περίπου 50.000 εργαζόμενοιστην Ε.Ε. θα δουν τι απολαβές τους να αυξάνονται κατά 7%, με τη γερμανική εφημερίδα να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον… ιλιγγιώδη μισθό της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα αμείβεται με το ποσό των χιλίων ευρώ την ημέρα», γράφει στον τίτλο της η εφημερίδα, σημειώνοντας πως, κατά συνέπεια, ο βασικός μισθός της 64χρονης προέδρου της Κομισιόν θα αυξηθεί κατά 2.044 ευρώ σε σχέση με το 2021, αγγίζοντας τα 31.250 ευρώ.

ursula bild
Το επίμαχο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας

Ως εκ τούτου, η Ούρσουλα μπορεί να επαίρεται ως η πρώτη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με μισθό που ξεπερνά τα 30 χιλιάδες ευρώ, ενώ, πέραν του γεγονότος, ότι, πλέον, θα βάζει στην τσέπη τουλάχιστον 1.000 ευρώ την ημέρα(!), μαζί με το επίδομα για τα ταξίδια στο εξωτερικό, οι μηνιαίες αμοιβές της θα πλησιάσουν τα 36.000 ευρώ!

Επιδόματα ευρωβουλευτών

Όσον αφορά δε τους Επιτρόπους της Ε.Ε., θα λάβουν επιπλέον 1.667 ευρώ, με τον μισθό τους να ανέρχεται, πλέον, στα 25.475 ευρώ. Την ίδια ώρα, τα επιδόματα των 705 ευρωβουλευτών θα ενισχυθούν σχεδόν κατά 700 ευρώ, φθάνοντας έτσι τα 10.495 ευρώ το μήνα, οπότε, για πρώτη φορά στην ιστορία θα ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ.

Φυσικά, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ευρωβουλής θα μείνουν δυσαρεστημένοι, καθώς ο κατώτερος βασικός μισθός ενός εργαζόμενου στην Ευρωβουλή θα αυξηθεί κατά 214 ευρώ φθάνοντας τα 3.272 ευρώ και ο υψηλότερος κατά 1.483 ευρώ, αγγίζοντας τα 22.646 ευρώ.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα της «Bild», η εν λόγω αύξηση στις απολαβές των εργαζομένων στην Ε.Ε. αποτελεί, ουσιαστικά, «αυτόματη» προσαρμογή λόγω του… αυξημένου κόστους ζωής! Οι μισθοί τους αυξήθηκαν από τα μέσα του περσινού έτους κατά 2,4% σε σχέση με τις αρχές Ιανουαρίου του 2022, ενώ η νέα αύξηση θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ