Θερμό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Αγαθονήσι – Ένας λιμενικός στο νοσοκομείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στο σήμερα στο Αγαθονήσι με σκάφος του τουρκικού Λιμενικού που προσπάθησε να εμβολίσει ελληνικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Γ. Παπαγεωργίου, η σύγκρουση των δύο σκαφών αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή, όταν το τουρκικό σκάφος έκανε μεταστροφή. Ωστόσο από την πίεση των στιγμών ένας Έλληνας λιμενικός μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο και είναι άγνωστο το τι έχει συμβεί με την υγεία του. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, η είδηση αποσιωπάται μέχρι τώρα και δεν υπάρχει καμία διευκρίνηση για την κατάστασή του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, υπήρξαν αρκετοί πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά, γεγονός που δεν περίμεναν οι Τούρκοι, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και να μην επιστρέψουν στο σημείο.

Αδιανόητες προκλήσεις και εκρηκτικό κλίμα στο Αιγαίο

Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση με μπαράζ προκλητικών παραβιάσεων. Μετά την παρενόχληση του περιπολικού του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό και τις υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε στις 17:00 πάλι πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 26.000 πόδια.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, σήμερα το πρωί τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ πήγαινε να αναγνωρίσει τρία τουρκικά αλιευτικά νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μάλιστα, η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού!

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα από το λιμενικό και έτσι η τουρκική ακταιωρός έφυγε από το σημείο και κατευθύνθηκε στα τουρκικά παράλια.

Η προκλητικότητα συνεχίστηκε ακάθεκτη και σήμερα πάνω από τον εναέριο χώρο και μάλιστα την ίδια ακριβώς ώρα με χθες!

Ένα τουρκικό UAV πραγματοποίησε στις 14:44 υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 19.000 πόδια. Το ίδιο αεροσκάφος επανήλθε με υπερπτήση στις 14:47 πάνω από το ίδιο σημείο, στις 14:50 πάνω από τις Οινούσσες και στις 14:51 πάλι πάνω από τη νήσο Παναγιά, επίσης στα 19.000 πόδια.

Χθες, οι γείτονες προέβησαν σε μπαράζ υπερπτήσεων και φαίνεται πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία, τόσο θα ανεβαίνει η θερμοκρασία στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης στις 14:34, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 14:44, δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 προχώρησε σε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά και μόλις ένα λεπτό αργότερα, στις 14:45, πάνω από τις Οινούσσες στα 31.000 πόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ