Νέα Κρήτη: Βολές στον Αυγενάκη για τις πολλές επισκέψεις στο Κατάρ και την πρεσβεία του!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την στιγμή που το Ευρωκοινοβούλιο κλονίζεται από το σκάνδαλο Qatar Gate, η διερεύνηση του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και η πρώην Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή βρίσκεται στην φυλακή για την πολύκροτη υπόθεση, η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» αποκαλύπτει τις σχέσεις που έχει ένα ακόμα πρόσωπο της πολιτικής ζωής του τόπου με το Κατάρ: ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Η στήλη «Παραπολιτικά» δημοσιεύει σήμερα ένα μακροσκελές άρθρο με τίτλο «Ο υφυπουργός ‘ιδέαν δεν είχε’ για το Κατάρ; Πολλές οι επισκέψεις στο Κατάρ και στην πρεσβεία του». Αρχής γενομένης από το 2019 και την ανάληψη των καθηκόντων του αναλύει τις διάφορες επαφές που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος, από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο τηρεί σιγήν ιχθύος.

Η εφημερίδα αναφέρει, μεταξύ άλλων, την τριήμερη επίσκεψη στη Ντόχα, τις πολύ καλές σχέσεις με τους πρέσβεις του Κατάρ στην Ελλάδα, τις αποθεωτικές αναρτήσεις του για τη διοργάνωση της Formula 1 στην πίστα Lusail για την «ημέρα του Κατάρ» και φυσικά την τελετή έναρξης του φετινού Μουντιάλ που την παρακολούθησε στην πρεσβευτική κατοικία του Κατάρ στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο κ. Αυγενάκης έκανε και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram με αφορμή το γεγονός, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες, στις οποίες διακρίνεται και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

5875F17F 27D8 4B74 844D CCCD6C95D935

«Ε, μετά απ’ όλα αυτά και μετά τον πανευρωπαϊκό σάλο που έχει ξεσπάσει για τον ρόλο και τις μεθοδεύσεις του Κατάρ, (…) ο δικός μας υφυπουργός ‘ιδέαν δεν είχε για το τι συνέβαινε στο Κατάρ και τους σκοπούς του Εμιράτου; Τώρα έστω εκ των υστέρων, έχει δυο λόγια να πει για τα τεκταινόμενα, όπως επί τρία χρόνια είχε άπειρες φωτογραφίσεις και αναρτήσεις με τους Καταριανούς ή εξακολουθεί να τα βρίσκει όλα καλά;

983A73BA 750F 488B 8813 0C56DFCC4B04

Ουδείς θα ποινικοποιήσει τις διακρατικές σχέσεις, αλλά απ’ όσο είδαμε, τέτοια σταθερότητα επαφών επί 3,5 χρόνια με το Κατάρ και στην Αθήνα και στη Ντόχα, ούτε ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κ. Φραγκογιάννης είχε, ούτε ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιάννης Σμυρλής.

Αναρωτιόμαστε: Γιατί τόσο στενές επαφές με το εμιράτο ο δικός μας υφυπουργός Αθλητισμού; Άντε και ‘ιδέαν δεν είχε’ για το Κατάρ, τώρα που όλος ο πλανήτης βουίζει με το Qatargate, μήπως μπορεί να εξηγήσει καλύτερα -πρώτα στον εαυτό του και μετά σε όλους μας- ποιος τελικά ωφελήθηκε περισσότερο από την τρίχρονη διακρατική σχέση σε επίπεδο αρμοδιότητας αθλητικού χαρτοφυλακίου, με μια χώρα τόσο μικρή και αρωγό των σχεδίων και οικονομικών της Τουρκίας;

Τι κατάλαβε και τι ‘ιδέα’ έχει δηλαδή πέραν των άπειρων φωτογραφήσεων του, αναρτήσεων και αναφορών του για το Κατάρ;», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ