Αμερικανικό Κογκρέσο: Εξελέγη ο Μακάρθι, ξεκινά ο πόλεμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

14 άγονες ψηφοφορίες χρειάστηκαν ώστε την 15η φορά  ο Κέβιν Μακάρθι να εκλεγεί τελικά ο Πρόεδρος του Αμερικανικού κογκρέσου. Ένας «πρόεδρος» υπό αίρεση, καθώς ανά πάσα στιγμή αρκεί ένας ρεπουμπλικανός να καταθέσει πρόταση μομφής για να τεθεί ζήτημα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του! Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει πάντως εδώ και 165 χρόνια στις ΗΠΑ.

Είναι μία οριακή εκλογή, καθώς οι ρεπουμπλικάνοι που τον καταψήφισαν, επέλεξαν εντέλει να ψηφίσουν παρόν, δίνοντάς του έτσι την πολυπόθητη πλειοψηφία επί των παρευρισκομένων.

4D8DC11F 79DE 4594 9E4E C70F65BBCFA2
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και η αντίδραση του νικητή πριν από λίγα λεπτά

Πρόκειται πάντως για μία «πύρρειο νίκη», καθότι για πρώτη φορά ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας θα βρίσκεται συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Κογκρέσο, στο παρασκηνίου υπάρχει η δέσμευση ότι οποιοσδήποτε ρεπουμπλικανός βουλευτής μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Μακάρθι σε οποιαδήποτε στιγμή.

Είναι δεδομένο ότι ο Μακάρθι δεν θα μπορέσει να συνδιαλλαγεί με τον Μπάιντεν σου οποιαδήποτε στιγμή. Αντίθετα, θα φτάσει την έρευνα κατά της οικογένειας Μπάιντεν μέχρι τέλους, αλλά όπως όλα δείχνουν, να ξεκινήσει και εξεταστική επιτροπή για τον κορονοϊό και τα εμβόλια.

Όλα αυτά προκύπτουν από τις πρώτες πληροφορίες για την παρασκηνιακή συμφωνία που έφερε τον Μακάρθι εντέλει στην κατάκτηση της έδρας του εκπροσώπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ