Μετά την αποκάλυψη του Olympia ο σύμβουλος του Μητσοτάκη έσβησε το tweet, οφείλει όμως εξηγήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπειτα από την κατακραυγή που ακολούθησε την αποκάλυψη της ενέργειας του συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Τσάφου να αποκαλέσει τα κατεχόμενα της Κύπρου ως «ΤΔΒΚ», όρος που φυσικά χρησιμοποιείται μόνο από την Τουρκία, το επαίσχυντο tweet «διεγράφη από τον συντάκτη του», με μία απίστευτη δικαιολογία:

Φυσικά ο συγκεκριμένος κύριος δεν έχει δικαίωμα να αποκαλέσει την κατεχόμενη Κύπρο ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ούτε στις ΗΠΑ, ούτε πουθενά. Πρόκειται για μία άθλια δικαιολογία για μία άκρως επικίνδυνη και υποβολιμαία ενέργεια..

Δεν είναι όμως η μοναδική παραφωνία του συγκεκριμένου συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το επίσης αδιανόητο είναι ότι ο κ.Τσάφος είχε υποστηρίξει μέσω άρθρου του στην «Καθημερινή», πως «η πρόταση για αγωγό προς την Τουρκία φαίνεται πιο ελκυστική τώρα απ’ ότι στο παρελθόν». Σε μια περίοδο όπου έμπαινε η «ταφόπλακα» με αμερικανική σφραγίδα στον EastMed, ο Νίκος Τσάφος εκφραζόταν υπέρ του «πόθου» των Τούρκων.

Γιατί αυτός είναι ο πόθος της Τουρκίας. Να γίνει κυρίαρχος στην Ανατολική Μεσόγειο και να κάνει την Ευρώπη να πέσει ακόμα πιο χαμηλά στα πόδια της παρακαλώντας την Άγκυρα. Και ένας αγωγός Ισραήλ-Τουρκίας, που θα λειτουργήσει ως εναλλακτικός του ρωσικού φυσικού αερίου, θα κάνει ακριβώς αυτό. Θα αναβαθμίσει αυτομάτως τον ρόλο της Άγκυρας σε ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα της Ευρώπης όπως το ενεργειακό.

Πώς το είχε πει προ μηνών περίπου, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ;

«Η πιο οικονομική, πιο εφαρμόσιμη και ταχύτερη λύση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η λύση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία. Βούληση προς αυτή την κατεύθυνση άρχισε να διαμορφώνεται και από άλλες χώρες»! Κάτι ήξερε μάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ