Όταν η Σακελλαροπούλου από υπουργός, γίνεται και… Πρωθυπουργός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας από την αρχή της θητείας της αντιλαμβάνονταν τον ρόλο της ως… προέκταση του κυβερνητικού μηχανισμού και λειτουργούσε ως υπουργός του Μητσοτάκη το έβλεπαν όλοι. Άλλωστε είχε σπεύσει από νωρίς να δειπνήσει με το ζεύγος Μητσοτάκη – μόνο.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός δεν την εμπιστεύεται ούτε για να της ζητήσει τη σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών – στην πανδημία τουλάχιστον. Ο ρόλος της ήταν ότι απλώς «έβλεπε αυτές τις ωραίες εκπομπές», του Τσιόδρα.

Την έχει επίσης υπό περιορισμό στα εθνικά θέματα, αλλά και σε ότι αφορά στην… έξοδό της από τη χώρα. Ελάχιστα ταξίδια της επιτράπηκαν και στην υποδοχή ξένων ηγετών είναι υπό επιτήρηση – πέραν της συνταγματικής τάξης…

Ίσως όχι άδικα. Κάποιες γκάφες της – όπως ότι έβρισκε «μεγάλη την απόσταση Αγαθονήσι – Αθήνα», ότι έκανε… πολιτικές συνομιλίες με τον Πάιατ και ότι υποχρέωνε το Στράτευμα να αποδίδει τιμές… και στον σύντροφό της στις παρελάσεις – είχαν δημιουργήσει την ανάγκη «ζώνης ασφαλείας» γύρω της.

Τώρα η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου σπάει αυτή τη ζώνη και τινάζει το Σύνταγμα στον αέρα, με ένα ιδιότυπο ακτιβισμό: διορίζει τον εαυτό της οιονεί… Πρωθυπουργο και συγκαλεί σύσκεψη – με τις ηγεσίες της Δικαιοσύνης, την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κ.λπ. – για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης!

Δεν τους καλεί. Θα «συσκεφθεί» επί της ουσίας – ενδεχομένως θα ληφθούν και αποφάσεις. Αντί να καλέσει να ενημέρωση τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης. Σε λίγο θα καταθέσει και σχέδιο νόμου.

Αν τελικά πραγματοποιηθεί αυτή η σύσκεψη όπως τη σχεδιάζει, θα πρόκειται για καταφανή κρίση στις σχέσεις της με την κυβέρνηση. Η πρόεδρος την υποκαθιστά, ή ακόμη χειρότερα: τη «φτύνει».

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, καθώς έρχονται εκλογές με αποτέλεσμα που θα χρειαστεί ρυθμιστή του Πολιτεύματος με κύρος – όχι κατά φαντασία «κυβερνήτη».

Συμπέρασμα για την κυβέρνηση; Παυλόπουλος θα λέτε και θα κλαίτε…

Γ. Λ. ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ