Ψαχνά Εύβοιας: Κάηκαν περισσότερα απο 40 στρέμματα υγροβιότοπου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία ακόμη μεγάλη οικολογική καταστροφή σημειώθηκε στην πολύπαθη Εύβοια, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στα Ψαχνά και έσβησε σήμερα τα ξημερώματα, έκαψε περισσότερα από 40 στρέμματα υγροβιότοπου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο συγκεκριμένος βιότοπος στον Κολοβρέχτη είναι ένα σημείο στάσης των μεταναστευτικών πουλιών. Σήμερα το πρωί δόθηκε μεγάλη μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές και την Πολιτική Προστασία μέχρι να καταφέρουν να νικήσουν τη φωτιά.

Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζεται από την Πυροσβεστική, ωστόσο, ένα γκαζάκι που εντοπίστηκε το μεσημέρι μέσα στα αποκαΐδια, κοντά στο σημείο που αυτή εκδηλώθηκε, αφήνει υπόνοιες για εμπρησμό.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα σε καλαμιώνα και έγινε αντιληπτή από τον δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, που εκείνη την ώρα έτυχα να περνά από το σημείο, κατευθυνόμενος προς Χαλκίδα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των Εθελοντών έκαναν από την πρώτη στιγμή τεράστια προσπάθεια για τον περιορισμό της.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα evima.gr, το ενεργό μέτωπο το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε κοντά στα πρώτα σπίτια της περιοχής, τα οποία τελικά δεν απειλήθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ