Σε πανικό το Μαξίμου για την κηδεια του Τέως Βασιλιά – Έκτακτη σύσκεψη για το που θα ταφεί και αν θα γίνει η κηδεια δημόσια δαπάνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός στο Μαξίμου για αποφασεις που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί εδώ και μέρες καθως η κατάσταση έδειχνε τι θα συμβεί.

Για άλλη μια φορά η κυβερνηση εγκλωβίζεται μόνη της με τις πληροφορίες να κάνουν λογο πως θα πάρει αύριο το πρωί απόφαση, σε διυπουργική σύσκεψη για το τελετουργικό που θα αφορά τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Το θέμα χειρίζεται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ στη σύσκεψη αναμένεται να μετάσχει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης με την κυβέρνηση να φοβάται μηοως η υποθεση γίνει σίριαλ.

Αν και δεν θεωρείται το επικρατέστερο σενάριο μια κηδεία δημόσια δαπάνη με τον Μητσοτακη πρωθυπουργό ποτε δεν ξέρεις. Θα εξεταστεί βέβαια η πιθανότητα να υπάρξει κάποια άλλη τιμή, κατώτερης βαθμίδας, ως ορίζει ο νόμος και αν θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα στη σορό.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Κωνσταντίνος θα ενταφιαστεί στο Τατόι πεκτός αν ορίσει διαφορετικά η οικογένεια καθως εκεί ενταφιάστηκε και η βασίλισσα Φρειδερίκη, η οποία πέθανε το 1981, σε πολύ πιο δύσκολες πολιτικές συνθήκες και με νωπές τις μνήμες του δημοψηφίσματος για το Πολιτειακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ