Σάλος στον αέρα της Ερτ με τον Άκη Τσελέντη: Ενώ περίμενα στο παράθυρο εμφανίζεται μια τοπική δημοσιογράφος και άρχισε να λέει άρες μαρες κουκουνάρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι, όταν αυτό όμως έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών απαιτείται στοιχειώδης αυτογνωσία.

Σήμερα το πρωί ήμουν φιλοξενούμενος να μιλήσω για τους σεισμούς στην Λέσβο στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Ξαφνικά, ενώ περίμενα στο παράθυρο εμφανίζεται μια τοπική δημοσιογράφος και άρχισε να λέει «άλλες μέρες κουκουνάρες».

Μας είπε να ησυχάσουμε γιατί ένας καθηγητής ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ! στο τοπικό Παν/μιο θεωρεί ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά από την αρχή του σεισμού, (τώρα ναι πριν τρεις μέρες όμως δεν ήταν έτσι), ότι το ρήγμα είναι μικρό, ότι έχει εξαντλήσει το σεισμικό του δυναμικό και ένα σωρό «σεισμολογικές εκ του προχείρου» εκτιμήσεις.

Τώρα το τι σχέση έχει η Γεωγραφία με τη Σεισμολογία είναι όπως λέμε τι Λωζάνη τι Κοζάνη. Όλα στο βωμό του φαίνεσθαι και της τηλεοπτικής δημοσιότητας βάζοντας σε δεύτερη θέση την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Όταν πήρα το λόγο είπα στους δυο δημοσιογράφους του πάνελ ότι πριν από μένα είχαν το γνωστό Καθηγητή κ. Γώγο να μιλά για την νεα παραλλαγή του Covid-19 και δεν είδα να έχουν κανένα οφθαλμίατρο η γυναικολόγο να σχολιάζει…. και παρεξηγήθηκαν γιατί τους έθιξα το κάστρο της τέταρτης εξουσίας (τα ΜΜΕ).

Στο δια ταύτα τώρα. Μετά τον χθεσινό σεισμό των 4,8R ακολούθησε μια πολύ έντονη ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ μετασεισμική ακολουθία με δεκάδες μετασεισμούς πάνω απ 2,5R. Κάτι τέτοιο δεν είχαμε παρατηρήσει μετά τον πρώτο σεισμό των 4,9R. Επομένως όλα βαίνουν καλώς και η πιθανότητα να μην ήταν ο κύριος σεισμός ο 4,9 ελαττώνεται ακόμα περισσότερο. Βέβαια δεν έχει μηδενισθεί ακόμα αλλά για εκεί βαδίζουμε.

(**) Όταν το απελευθερώσει η ΕΡΤ θα σας ανεβάσω το απόσπασμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ