Παλαιστίνιος πρόξενος: Δεν δεχόμαστε την μετεγκατάσταση Παλαιστινίων στο Αφρίν της Συρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γενικός Πρόξενος της Παλαιστίνης στο Ερμπίλ, Ναζμί Χαζούρι, σχετικά με την κατασκευή οικισμού για Παλαιστίνιους στο Αφρίν της Συρίας, δήλωσε:

«Δεν αποδεχόμαστε την ίδρυση αποικιών στο Αφρίν. Τα έργα που εκτελούνται από ορισμένες οργανώσεις και ενώσεις στο όνομα  της ‘Παλαιστίνης’  δεν αντιπροσωπεύουν την Παλαιστίνη».

Όπως επισημαίνεται ένας οικισμός κοντά την πόλη Τζιντερές στην πόλη Αφρίν της Ροζάβα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ενόπλων ομάδων που υποστηρίζονται από την Τουρκία, άνοιξε χθες.

Έγινε γνωστό ότι χώρες του Κόλπου, όπως το Κουβέιτ και το Κατάρ, υποστήριξαν οικονομικά το έργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με την Τουρκία, ενώ συγκεντρώθηκαν και δωρεές από Παλαιστίνιους.

Ο Γενικός Πρόξενος της Παλαιστίνης στο Ερμπίλ Ναζμί Χαζούρι, σε συνέντευξή του στα κουρδικά μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν έχει επίσημο σχέδιο για την κατασκευή οικισμού στη Συρία και ότι οι Παλαιστίνιοι πολίτες είναι «φιλοξενούμενοι» στη Συρία και δεν επιδιώκουν μετεγκατάσταση.

«Η παλαιστινιακή διοίκηση δεν έχει τέτοιο σχέδιο»

Τονίζοντας ότι η Παλαιστίνη είναι κατά της δημιουργίας οικισμών με αυτόν τον τρόπο, ο Χαζούρι δήλωσε ότι οι οργανώσεις και οι θεσμοί που υλοποιούν το έργο δεν εκπροσωπούν την παλαιστινιακή κυβέρνηση και λαό.

Ο Γενικός πρόξενος είπε:

«Καταρχάς, ας αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ή προσπάθεια από τους Παλαιστινίους να δημιουργήσουν μια αποικία είτε στο Αφρίν είτε οπουδήποτε στη Συρία. Οι Παλαιστίνιοι είναι φιλοξενούμενοι στη Συρία και οι πολίτες μας εκεί μένουν ήδη σε καταυλισμούς που έχουν καθοριστεί ως μέρος της συμφωνίας επετεύχθη με τη συριακή κυβέρνηση.

Εξαρτάται από το δικαίωμά μας να επιστρέψουμε. “Δεν εγκρίνουμε τη δημιουργία μόνιμου οικισμού ή αποικίας επειδή είμαστε Παλαιστίνιοι. Αυτή είναι η θεμελιώδης θέση της Παλαιστίνης και δεν μπορεί να αλλάξει. Επειδή οι Παλαιστίνιοι πολίτες είναι διασκορπισμένοι σε Συρία, Λίβανο, Ιορδανία ή άλλες χώρες Στόχος μας είναι να τηρήσουμε το δικαίωμα της επιστροφής».

«Δεν θέλουμε να διώξουμε τους Κούρδους»

Ο Ναζμί Χαζούρι είπε, «Είμαστε πάντα μαζί με τους Κούρδους και τους Κούρδους της Συρίας, είμαστε συνδεδεμένοι με το αίμα, το μαρτύριο, τη στάση και την πίστη τους στην παλαιστινιακή υπόθεση».

«Δεν δεχόμαστε καμία εργασία ή δραστηριότητα που δεν αντιπροσωπεύει το επίσημο πολιτικό σύστημα της Παλαιστίνης, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία διαμάχης μεταξύ των δύο λαών», είπε ο Χαζούρι, προσθέτοντας, «Δεν θέλουμε το διωγμό τους, δεν έχουμε τίποτα να τους πούμε εκτός από πίστη, πίστη και αφοσίωση».

Σύμφωνα με το  Rudaw Media Network, η Τουρκία παίρνει την απόφαση να δημιουργήσει τους παρόμοιους οικισμούς, ενώ το Κατάρ χρηματοδοτεί τα έργα.

Ορισμένα ιδρύματα και οργανώσεις της Συρίας, του Κουβέιτ και της Παλαιστίνης χρησιμοποιούνται επίσης στην υλοποίηση αυτών των έργων και στη δημογραφική αλλαγή της περιοχής του Αφρίν.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ