Νίνα Κασιμάτη: «Ψίχουλα» στους δικαιούχους Ναυτεργάτες του οικογενειακού επιδόματος για το 2022 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Βουλή έφερε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη την απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη να μοιράσει 20-30 ευρώ στους δικαιούχους Ναυτεργάτες του οικογενειακού επιδόματος για το 2022 από τα αδιάθετα αποθεματικά του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν., που ανέρχονται στα 67 εκατ. ευρώ.

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά της, που κατέθεσε στη Βουλή βάσει της με αρ.πρωτ. 06/12-01-2023 Ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.), η Νίνα Κασιμάτη, με σκοπό την ικανοποίηση του αιτήματος των ναυτεργατών, καλεί τον Κωστή Χατζηδάκη να αναθεωρήσει την απόφασή του και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή.

Ειδικότερα, η Π.Ε.Ν.Ε.Ν. σημειώνει ότι το αποθεματικό του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν., που αγγίζει τα 67 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας πρέπει να αναδιανέμεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στους δικαιούχους, καθώς επίσης ότι τα χρήματα του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. είναι εξ ολοκλήρου των Ναυτεργατών γιατί είναι αυτοί που κάθε μήνα συνδράμουν με την εισφορά τους στα έσοδα του οργανισμού. Πρόκειται για μια καταφανέστατα απαράδεκτη και άθλια πράξη, η κυβέρνηση να κάνει κουμάντο στα οικονομικά των Ναυτεργατών και εν μέσω προεκλογικής περιόδου να επιλέγει να μοιράσει 20-30 ευρώ (ετησίως) από τα αδιάθετα αποθεματικά του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.!!

Επισυνάπτεται η Κοινοβουλευτική Αναφορά

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Θέμα: «Ψίχουλα» στους δικαιούχους Ναυτεργάτες του οικογενειακού επιδόματος για το 2022 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά για τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, βάσει της με αρ.πρωτ. 6/12-01-2023 Ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.), με την οποία καταγγέλλουν την απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να εγκρίνει μόνο 1,1 εκατ. ευρώ προς τους δικαιούχους Ναυτεργάτες του οικογενειακού επιδόματος για το 2022!

Ειδικότερα, η Π.Ε.Ν.Ε.Ν. σημειώνει ότι το αποθεματικό του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. αγγίζει τα 67 εκατ. ευρώ και τα οποία σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας πρέπει να αναδιανέμονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στους δικαιούχους. Τα χρήματα του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. είναι εξ ολοκλήρου των Ναυτεργατών και είναι αυτοί που κάθε μήνα συνδράμουν με την εισφορά τους στα έσοδα του οργανισμού.
Πρόκειται για μια καταφανέστατη, απαράδεκτη και άθλια πράξη η κυβέρνηση να κάνει κουμάντο στα οικονομικά των Ναυτεργατών και εν μέσω προεκλογικής περιόδου επιλέγει να μοιράσει 20 – 30 ευρώ (ετησίως) από τα αδιάθετα αποθεματικά του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.!!
Καταλήγοντας στην Ανακοίνωση της αναφέρει ότι, πρόκειται για μια κατάπτυστη απόφαση – επιλογή την οποία η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει και ταυτόχρονα δηλώνει ότι η αναδιανομή των αποθεματικών του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.

και η διοίκηση του οργανισμού πρέπει να περάσει στα χέρια των Ναυτεργατών χωρίς την παραμικρή ανάμειξη, συμμετοχή της Κυβέρνησης.
Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη προωθεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.), και καλεί τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, να αναθεωρήσει την απόφαση του υπέρ των Ναυτεργατών, να απαντήσει και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή.
Επισυνάπτεται η Ανακοίνωση. Αθήνα, 12/01/2023
Η καταθέτουσα Βουλευτής Κασιμάτη Νίνα

2CC6F433 4B41 4406 B740 1E40EEF1DED4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ