Στη Μολδαβία έφτασαν γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα Piranha

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία και δεν διαθέτει άρματα μάχης αυτή τη στιγμή, παρέλαβε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου μια παρτίδα τεθωρακισμένων «Piranha» από τη Γερμανία, σημειώνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού θα περιέλθουν στην κατοχή του Εθνικού Στρατού της Μολδαβίας και την Πέμπτη θα επιδειχθούν δημόσια στο Κισινάου. 

Η χειρονομία της Γερμανίας έρχεται ως αποτέλεσμα της επίσκεψης που έκανε στο Κισινάου η ομοσπονδιακή υπουργός Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ, στις αρχές Οκτωβρίου 2022, η οποία υποσχέθηκε την αποστολή τους.

Στη συνέχεια, η Γερμανία ανέλαβε να εξοπλίσει τον Εθνικό Στρατό της Μολδαβίας με drones και άλλο σύγχρονο εξοπλισμό.

Οι Μολδαβοί έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη εκσυγχρονισμού του στρατού

Στο πλαίσιο των απειλών για την ασφάλεια που δημιουργεί ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας, οι αρχές στο Κισινάου μιλούν όλο και πιο συχνά για την ανάγκη ενός σύγχρονου αμυντικού συστήματος. 

Η προσφορά των τεθωρακισμένων οχημάτων «Piranha» από τη Γερμανία είναι μέρος αυτής της στρατηγικής. 

Έρευνες δείχνουν ότι περισσότερο από το 70 τοις εκατό των πολιτών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας ( η οποία είναι ένα ουδέτερο κράτος) πιστεύει ότι ο εκσυγχρονισμός των δυνατοτήτων του Εθνικού Στρατού είναι πρωταρχικής σημασίας.

Αυτή η αντίληψη διαμορφώθηκε ιδιαίτερα μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, όταν οι Μολδαβοί ξύπνησαν το πρωί λόγω εκρήξεων που προκλήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στη γειτονική Ουκρανία. 

Οι αρχές στο Κισινάου ανακοίνωσαν ότι εάν οι Ρώσοι καταφέρουν να προχωρήσουν προς τον ποταμό Δνείστερο, οι Μολδαβοί θα κινητοποιηθούν για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, αλλά παραδέχθηκαν ότι ο εξοπλισμός του στρατού είναι μέτριος και ζήτησαν διεθνή βοήθεια. 

Ο ουκρανικός στρατός αντιστέκεται και είναι σαν ασπίδα μπροστά στη Μολδαβία, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ