ΣΥΡΙΖΑ: Ο Θάνος Πλεύρης επιβράβευσε τις αθλιότητες του διοικητή του ΠΑΓΝΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αντιδρώντας στην παράταση της θητείας του διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργου Χαλκιαδάκη, παρά την προσβλητική ενέργειά του απέναντι σε τρεις αναισθησιολόγους που είχαν προσβληθεί από Covid-19.

Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή τους ανακοίνωση, ο Θάνος Πλεύρης καλύπτει πλήρως στον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος είχε προχωρήσει σε μια άκρως προσβλητική όσο και αυθαίρετη συμπεριφορά προς γιατρούς του νοσοκομείου, στέλνοντας γιατρό εργασίας και επισκέπτρια υγείας στα σπίτια τριών αναισθησιολόγων που νοσούσαν από κορωνοϊό, για να επιβεβαιώσει την ασθένειά τους.

Η αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του Νοσοκομείου είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και καθολική καταδίκη της απαράδεκτης ενέργειας του. Ωστόσο, παρά την κατακραυγή του ιατρικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας, ο υπουργός Υγείας «όχι απλώς δεν κράτησε απόσταση, αλλά κάλυψε πλήρως και επιβράβευσε τις αθλιότητες του κ. Χαλκιαδάκη», τονίζουν οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν, «είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας υιοθετεί και στηρίζει μια διοικητική πρακτική που πλήττει ευθέως την τιμή και την αξιοπρέπεια, όχι μόνο των συγκεκριμένων γιατρών, αλλά όλου του υγειονομικού προσωπικού του δημόσιου συστήματος υγείας, που παρά την αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και τις άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβής, εξακολουθεί να δίνει μάχηΟΙ καθημερινά»

Η ανακοίνωση των βουλευτών καταλήγει με τους ίδιους να ζητούν την αποπομπή του κ. Χαλκιαδάκη από τη θέση του, επισημαίνοντας πως «είναι υποχρέωση του υπουργού Υγείας να ζητήσει με αυτό τον τρόπο έμπρακτα συγγνώμη από τους συγκεκριμένους γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά και από το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού».

Αναλυτικά η δήλωση των βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Η δημοσίευση (12/1/2023) στο ΦΕΚ της παράτασης της θητείας του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Γ. Χαλκιαδάκη, καθιστά τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη απολύτως συνυπεύθυνο και πολιτικά υπόλογο για την αυθαίρετη, αυταρχική και άκρως προσβλητική για τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συμπεριφορά του εν λόγω Διοικητή.

Παρά το κύμα αντιδράσεων και την καθολική καταδίκη της απαράδεκτης ενέργειας του να διενεργήσει κατ’ οίκον έλεγχο σε 3 αναισθησιολόγους που νοσούσαν με covid-19, παρά την κατακραυγή του ιατρικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας, ο κ. Πλεύρης όχι απλώς δεν κράτησε απόσταση, αλλά κάλυψε πλήρως και επιβράβευσε τις αθλιότητες του κ. Χαλκιαδάκη.

Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας υιοθετεί και στηρίζει μια διοικητική πρακτική που πλήττει ευθέως την τιμή και την αξιοπρέπεια όχι μόνο των συγκεκριμένων γιατρών αλλά όλου του υγειονομικού προσωπικού του δημόσιου συστήματος υγείας, που παρά την αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και τις άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβής, εξακολουθεί να δίνει μάχη καθημερινά για τον άρρωστο και να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες περίθαλψης. Είναι προφανές επίσης ότι τον κ. Πλεύρη δεν τον απασχολούν ούτε οι κινητοποιήσεις των γιατρών, ούτε ο κίνδυνος να πολλαπλασιαστεί το κύμα παραίτησης και φυγής γιατρών, αλλά μόνο το γόητρο και η “ασυλία” των εκλεκτών του “συστήματος Μητσοτάκη”.

Η μόνη κίνηση εκτόνωσης της κρίσης και διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του ΠΑΓΝΗ, είναι η αποπομπή του κ. Χαλκιαδάκη από τη θέση του. Είναι υποχρέωση του Υπουργού Υγείας να ζητήσει με αυτό τον τρόπο έμπρακτα συγγνώμη από τους συγκεκριμένους γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά και από το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού.

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νίκος

Θραψανιώτης Μανόλης

Μαμουλάκης Χάρης

Ξανθός Ανδρέας

Πολάκης Παύλος.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ