Να αδειάσουν τα βέβηλα μουσεία και να αναγεννηθούν οι Παρθενώνες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοσιογραφία και ο δημοσιοσχολιασμός σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το βρετανικό μουσείο….τετέλεσθαι. Η Αγγλίας Υπουργός Πολιτισμού σε αποκλειστική της, στημένη, συνέντευξη το απέκλεισε, αποκλεισμένου του Ελληνικού αιτήματος από του εκεί νόμου που ρητά ως είπε το απαγορεύει. Και τούτο, διότι έτσι, θα άνοιγε ο δρόμος που θα άδειαζε τα εκεί μουσεία από εκθέματα. Ποιός ξέρει πόσα έχουν μαζέψει. Όμως όλοι ξέρουν το πώς τα μάζεψαν! Και έτσι …αυλαία στις συζητήσεις με τον διευθυντή του μουσείου στο Λονδίνο, ως μόνου αρμόδιου κλπ. Τρίχες…σιδερωμένες, από τα εδώ χείλη.

Η λύση έχει ειπωθεί πως αυτή απόκειται στην απόφαση αναστήλωσης του Παρθενώνα δια την οποία…ούτε συζήτηση. Πρέπει τα, με αυτά τα θέματα αρμόδια εδώ «ψηλά καπέλα» να στρωθούν και να το αποφασίσουν. Είναι ο μόνος και σίγουρος τρόπος, αφού μόνο έτσι θα φανεί καραμπινάτα το τί λείπει, και το πού αυτό βρίσκεται.

Αποτελεσματικότατος και κυριότερος σύμμαχός μας η διεθνής κατακραυγή από την «επί του τύπου των ήλων» διεθνή διαπίστωση των χιλιάδων επίσκεπτών, και όχι μόνον. Αφού τότε θα αρχίσουν οι απαραίτητες εκδηλώσεις με ντοκυμαντέρ από την πρόοδο των εργασιών πάνω στον ιερό βράχο. Μα κανείς δεν βλέπει τις επιθυμίες όλων των λαών να βρεθούν κοντά σε αυτό το υπέρλαμπρο, και ως εκ τούτου, μοναδικό ερείπιο, ναι σήμερα ερείπιο, να τό θαυμάσουν και αναστηλωμένο, και περιβαλλόμενο με τα απείρου κάλλους της εποχής καλλιτεχνήματα (όχι απομιμήσεις) που απεικονίζουν ιστορικές τελετές ως και την Ελληνική Μυθολογία;

Είναι σοφιστικό,..τό …να αυτό μας άφησαν (ή και εμείς αυτο αφήσαμε) για να το δείτε; Αιδώς.

Δείτε εδώ μια ενδιαφέρουσα εικόνα αναστήλωσης του Παρθενώνα 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ