Φιλιππιδης: Δεν θα μπει ξανά στη φυλακή, είναι σίγουρη η αναστολή λέει ο Μαρακάκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την εκτίμηση ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα επιστρέψει στην φυλακή μετά την ανακοίνωση της ποινής του που αναμένεται σύντομα εξέφρασε ο Γιάννης Μαρακάκης.

«Είναι δύσκολο να επιστρέψει στην φυλακή. Θεωρώ ότι είναι σχεδόν βέβαιη η αναστολή», είπε στο Star ο γνωστός δικηγόρος.

«Ήδη έχει πειστεί το δικαστήριο ότι δεν είναι επικίνδυνος και έχει απομακρυνθεί από τον φυσικό χώρο που έχουν διαπραχθεί τα καταγγελλόμενα, πρέπει να χορηγηθεί αναστολή», εξήγησε.

Για τις ποινές, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Στέλλας Στόγια, να κριθεί αθώος για τον βιασμό που κατηγορούνταν και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού.

«Εφόσον δεν πείστηκε η εισαγγελέας για την βαριά κατηγορία που αφορούσε τον βιασμό, κι εφόσον υιοθετήσει το δικαστήριο την πρότασή της, μιλάμε για τις δυο απόπειρες» ανέφερε.

Οι ποινές κάθειρξης που αντιμετωπίζει για κάθε μια από τις απόπειρες έχει πλαίσιο ποινής από δύο έως οκτώ έτη. «Οπότε, θα υπολογίσετε αν το δικαστήριο κρίνει ότι θα έπρεπε να πάρει την βαρύτερη των ποινών, δηλαδή τα οκτώ χρόνια, θα είχαμε οκτώ για την πρώτη απόπειρα και για την δεύτερη απόπειρα στην χειρότερη ακόμα τέσσερα έτη, δηλαδή οκτώ συν τέσσερα» είπε χαρακτηριστικά.

«Στην πράξη, εγώ θα έλεγα ότι θα τα βλέπαμε κάπου στη μέση. Δηλαδή και για τις δύο κατηγορίες, ελαστικά θα λέγαμε ότι θα βλέπαμε τα οκτώ χρόνια» δήλωσε.

Καταλήγοντας ο δικηγόρος είπε:

«Οι ποινικές δίκες είναι το βασίλειο της λογικής. Εφόσον μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αυτός ο άνθρωπος έχει κριθεί ότι δεν είναι επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια εγκλήματα και δεδομένου ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έχουν συμβεί σε πολύ διαφορετικό χρονικό πλαίσιο και δεύτερον και κυριότερο ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει απομακρυνθεί από τον χώρο του θεάτρου, νομίζω ότι θα ήταν παράλογο να μην χορηγηθεί αναστολή σε αυτό το στάδιο» κατέληξε.

Χθες, έκπληξη αποτέλεσε η πρόταση της Εισαγγελέως, Στέλλας Στόγια να κριθεί αθώος ο Πέτρος Φιλιππίδης για την κατηγορία του βιασμού και ένοχος για τις δύο απόπειρες σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του ηθοποιού για την καταγγελία της 27χρονης για απόπειρα βιασμού της μέσα καμαρίνι του θεάτρου

Στην προσωπικότητα και την συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη με τα πιο μελανά χρώματα αναφέρθηκε η εισαγγελέας στο κλείσιμο της σημερινής αγόρευσης της.

«Καταχράστηκε την ισχυρή του θέση ο κατηγορούμενος, ενεργώντας με έπαρση, έχοντας εξουσιαστική συμπεριφορά, συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο ποδί που δεν μπορούσε να ακούσει όχι. Και όταν άκουγε το όχι γινόταν αγρίμι. Το όχι το άκουγε σαν ναι. Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι νέες ηθοποιοί τού λένε όχι. Είχε το σύνδρομο του εξουσιαστή, ο μάρτυρας Μπιμπίλας κατέθεσε για τον αυτοκράτορα Φιλιππίδη. Βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, νόμιζε μπορούσε να έχει ό,τι ήθελε, όποια ήθελε. Μας είπε δεν είχε λόγο να βιάσει, αναρωτιέμαι χρειάζεται λόγος; Ο βιαστής σκέφτεται έχω το δικαίωμα να κυριαρχώ επί του άλλο ατόμου… ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ