Ποιοι θα παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα από τη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Τατόι.

Πλήθος γαλαζοαίματων αλλά και επιχειρηματιών θα παραστούν στην κηδεία και αναμένονται στην Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα. Μεταξύ των 187 επίσημων προσκεκλημένων θα είναι βασιλιάδες και δεκάδες μέλη βασιλικών οικογενειών. Θα τηρηθεί αυστηρό πρωτόκολλο και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντια.

Οι Έλληνες που προσκλήθηκαν στην Μητρόπολη

Δεκάδες ισχυρά ονόματα Ελλήνων περιλαμβάνει η λίστα των προσκεκλημένων που θα παρακολουθήσουν τη Δευτέρα το πρωί την εξόδιο ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στη Μητρόπολη Αθηνών.

Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές που διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις με τον τέως και την οικογένεια του τόσο στο Λονδίνο, όσο και στην Αθήνα έχουν λάβει προσκλήσεις προκειμένου να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.

Μεταξύ αυτών ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο Νικόλας Λαιμός που είχε παραχωρήσει διαμέρισμα επι της Βασιλίσσης Σοφίας στον τέως βασιλιά για να διαμένει, όποτε βρισκόταν στην Αθήνα. Τον εφοπλιστή θα συνοδεύει η σύζυγος του Ειρήνη, ενώ έχουν προσκληθεί και οι δυο γιοι του, Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός.

Το παρόν αναμένεται να δώσουν ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, όπως επίσης και το ζεύγος Γιώργος και Χριστιάννα Γουλανδρή.

Αναμένονται επίσης ουκ ολίγα μέλη ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών που έχουν προσκληθεί από την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας. Ο Μιχάλης Χανδρής μέλη των οικογενειών Εμπειρίκου, Κουλουκουντή και Χατζηπατέρα θα βρεθούν στην Αθήνα το αργότερο μέχρι την Κυριακή το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το παρόν θα δώσει και ομεγιστάνας Φίλιππος Νιάρχος, που διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Στην Αθήνα αναμένεται και ο Σταύρος Λιβανός ο οποίος θα παραστεί μαζί με άλλη μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας.

Οι εστεμμένοι που θα έρθουν στην κηδεία

Πλήθος εστεμμένων και μελών βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη, αλλά και από χώρες της Μέσης Ανατολής, θα παραστούν τη Δευτέρα στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Φυσικά, σύσσωμη η ισπανική βασιλική οικογένεια θα βρεθεί στην Αθήνα, καθώς ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν αδελφός της πρώην βασίλισσας Σοφίας. Μάλιστα η Βασιλομήτωρ της Ισπανίας είχε σπεύσει από την πρώτη στιγμή στην Ελλάδα, τότε ακόμα που η υγεία του τέως Βασιλιά είχε επιδεινωθεί.

Στην κηδεία θα παραστεί ο βασιλιάς Φίλιππος, αλλά και ο πατέρας του, Χουάν Κάρλος, που τα τελευταία χρόνια ζει αυτοεξόριστος στο Άμπου Ντάμπι.

Στην Αθήνα αναμένεται και η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα, η οποία είναι αδερφή της συζύγου του εκλιπόντος. Μαζί της θα είναι ο πρίγκιπας Φρειδερίκος και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη. Αναμένονται ακόμα και ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος με τη σύζυγό του Σύλβια. Στην Ελλάδα θα βρεθεί και η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, με τον βασιλιά Φίλιππο και τη βασίλισσα Ματθίλδη, καθώς επίσης και ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρία.

Παρόντες θα είναι ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών και η πριγκίπισσα Sarvath al-Hassan της Ιορδανίας.

Τέλος, στην Αθήνα για την κηδεία του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας θα βρεθεί ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ενώ από το Λουξεμβούργο, θα παρευρεθεί ο Μέγας Δούκας Ερρίκος.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ασφαλείας, μεγάλος αριθμός αστυνομικών, drones και ελικόπτερα θα φρουρούν σημεία της Αθήνας κατά τη διάρκεια της κηδείας στη Μητρόπολη, αλλά και της διαδρομής μέχρι το Τατόϊ. Στους δρόμους θα βρίσκονται περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί.

Τη Δευτέρα στις 12:00 η κηδεία

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται τη Δευτέρα από τις 6:00 έως τις 10:30 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Στη συνέχεια, η εξόδιος ακολουθία, θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Η οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους δωρεές σε ιδρύματα, αντί στεφάνου.

Η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ εως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

AXION HELLAS
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ