Τελος μιας άλλης εποχής: Στην τελευταία κατοικία του ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων και γαλαζοαίματων κηδεύτηκε σήμερα ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Η οικογένειά του αλλά και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν σήμερα τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ στη Μητρόπολη Αθηνών, σε τελετή που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Η σορός του έφτασε λίγο μετά τις 15:30 στο Τατόι. Μέσα στον ναό της Αναστάσεως τελέστηκε τρισάγιο και στη συνέχεια οι γιοι και τα εγγόνια του τέως μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό προς τους βασιλικούς τάφους. Μάλιστα ο πρίγκιπας Νικόλαος δεν άντεξε την συναισθηματική φόρτιση και λύγισε ξεσπώντας σε κλάματα.

tatoi4 3

«Αθάνατος» φώναξε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τον ναό της Αναστάσεως στο Τατόι την ώρα που το φέρετρο βγήκε από τον ναό. Ο κόσμοςέψαλε τον εθνικό ύμνο ενώ κάποιοι φώναξαν το όνομα του Παύλου και της Άννας Μαρίας.

Η τελετή ταφής, με αίτημα της οικογένειας πραγματοποιήθηκε μακριά από τις κάμερες. Η ταφή του τέως βασιλιά έγινε στα βασιλικά κοιμητήρια, δίπλα στους τάφους των γονέων του, Παύλου και Φρειδερίκης, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ