Κατάκολο: Το «Αέναον» μετατρέπεται (ξανά) σε μουσείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου παραχώρησης του χώρου στον τοπικό Λαογραφικό Όμιλο Κατακόλου «Σπύρος Χιώνης».

Για μια ακόμα φορά ένας χώρος που στα τέλη της δεκαετίας του `80 και έως τα μέσα αυτής του`90 αποτέλεσε το απόλυτο meeting point της νεολαίας ως σημείο διασκέδασης αναμένεται να μετατραπεί σε -λαογραφικό αυτή τη φορά- μουσείο

Ο λόγος -φυσικά- για το παλιό «Αέναον» στο αλσύλλιο του Κατακόλου που μετά την απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου (στις 11/1), θα παραχωρηθεί ως χώρος στον τοπικό Λαογραφικό Όμιλο Κατακόλου «Σπύρος Χιώνης» προκειμένου να στεγαστεί εκεί το ομώνυμο μουσείο.

Η είδηση αντιμετωπίστηκε με μεγάλη χαρά από τα μέλη του συλλόγου και χαρακτηριστική είναι  η ανάρτηση της πρόεδρου του ΔΣ του Ομίλου Ρούλας Γκουβίτσα που έγραψε… «Χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης για όλα εμάς τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Κατακόλου “ΣΠΥΡΟΣ ΧΙΩΝΗΣ” μετά τη θετική απόφαση παραχώρησης του ΧΩΡΟΥ (ΑΕΝΑΟΝ) από το δημοτικό συμβούλιο Πύργου. Χώρου που θα στεγάσει το Λαογραφικό μουσείο Κατακόλου, με το όνομα του εμπνευστή του ΣΠΎΡΟΥ ΧΙΏΝΗ.

Ο “σπόρος” του πολιτισμού βρήκε εύφορο έδαφος στις καρδιές των ανθρώπων που τον αγάπησαν και όλοι εμείς προχωράμε στα βήματα του.

Ευχαριστούμε θερμά, το Δήμαρχο Πύργου, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την ομόφωνη απόφαση τους.

Στην δύσκολη αλλά δημιουργική πορεία υλοποίησης του, σας καλούμε όλους να συμμετέχετε,.

Γιατί ο πολιτισμός είναι υπόθεση όλων μας και το Κατάκολο πρέπει να πρωταγωνιστεί!!!».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος -που τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί- έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν για να στεγάσει μουσείο!

Ήταν το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας όπου εκτίθονταν 250 περίπου αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων (ΦΩΤΟ) που είχε κατασκευάσει -μετά από 20χρονη έρευνα και μελέτη- ο Κώστας Κοτσανάς.

aenaon kotsanas

Ήταν  το πληρέστερο και το πλέον αξιόπιστο μουσείο του είδους του παγκοσμίως που εγκαινιάσθηκε στις 11 Μαρτίου 2011 όμως ύστερα από μερικά χρόνια σταμάτησε να φιλοξενείται στο χώρο…

iliaenimerosi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ