ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην ρύθμιση Μητσοτάκη για Κασιδιάρη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρνητικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία προσπαθεί να αποτρέψει την κάθοδο του Κασιδιάρη στις εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δική του νομοθετική παρέμβαση και καλεί τα κόμματα σε συζήτηση επ’ αυτής. Η κυβερνητική τροπολογία “εγείρει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας“, προειδοποιεί.

«Η πάγια γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πως η θέση των νεοναζί και καταδικασμένων Χρυσαυγιτών είναι στη φυλακή και όχι στο δημόσιο βίο και πολύ περισσότερο στο Κοινοβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταθέσει συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση για τον αποκλεισμό τους από τις εκλογές», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες:
– Η νομοθετική πρόταση να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα. Η τροπολογία που έχει δει το φως της δημοσιότητας, εγείρει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας, που μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκώμενο.

– Η νομοθετική πρόταση να είναι σαφής για τους νεοναζί και να μην ανοίγει κερκόπορτα για διευρυμένες ερμηνείες και εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη πολιτική ιδεολογία.
«Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση, μέσω ακόμα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και συγκροτεί τους οπαδούς του σε νεοναζιστικό κίνημα είναι τεράστιες και απαράγραπτες.

Ωστόσο, με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπάρχει η δυνατότητα συγκλίσεων πάνω στο δικαίωμα της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της», υπογραμμίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ