Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο Χρήστος Ράμμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα απάντηση από τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών στη θεσμική κρίση η οποία έχει ξεσπάσει με ευθύνη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, που απείλησε ευθέως μέλη της Αρχής με στόχο να σταματήσει το έργο της για την έρευνα των παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Κ. Μπούρα, τη σύγκληση της Επιτροπής, σχετικά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.

Ο κ. Ράμμος σημειώνει ότι το αίτημα, που κοινοποιήθηκε προχθές και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κ. Τασούλα, υποβλήθηκε στο πλαίσιο της συνταγματικής αποστολής ανταποκρινόμενης στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας ΑΔΑΕ.

Είχε προηγηθεί επιστολή του προέδρου της Αρχής στον υπουργό Δικαιοσύνης για να πληροφορηθεί από τους υπουργούς, που εισηγήθηκαν τον νέο νόμο 5002/2022, πως αντιλαμβάνονται τις λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 4 § 7 του εν λόγω νόμου.

Ωστόσο, το περιεχόμενο της επιστολής παρερμηνεύτηκε σκοπίμως από ΜΜΕ -συμπτωματικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο- ενώ ο ίδιος ο Κώστας Τσιάρας προχώρησε σε… νουθεσίες προς τον κ. Ράμμο αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι ο δεύτερος δεν έχει κατανοήσει τον νόμο και πως, αν τον μελετήσει, θα βρει τις απαντήσεις.

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος αναγκάστηκε να στείλει χθες νέα διευκρινιστική επιστολή. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι η ΑΔΑΕ θέλει να ενημερώσει τη Βουλή. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση θα την αφήσει μετά το πρωτοφανές νομικό και πολιτικό χαστούκι που δέχτηκε η κυβέρνηση μετά τη γνωμοδότηση Ντογιάκου.

Με πληροφοροες απο την efsyn.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ