Εμπλοκή στη Βουλή για την ΑΔΑΕ: “Κόκκινη κάρτα” στον Ράμμο από ΝΔ για να γλιτώσει το σκαμνί ο Μητσοτάκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όχι» στο αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου για την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για τις ενέργειές του και τις αρμοδιότητες της Αρχής είπε η πλειοψηφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αν έδωσε εντολή παρακολουθήσεων χωρίς να συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνεύει με ισόβια για την κατηγορία συνωμοσίας κατά του Πολιτεύματος!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης (όπου διεξάγεται για τις «υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ), η Νέα Δημοκρατία διά του προέδρου της Επιτροπής, Α. Μπούρα απέρριψε το αίτημα του κ. Ράμμου, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρούν κατόπιν έντασης.

«Λυπάμαι πολύ για όσα άκουσα. Δεν αναφέρομαι μόνο στις ανοίκειες επιθέσεις προς την Ανεξάρτητη Αρχή. Αναφέρομαι κυρίως στη δική σας απόφαση κ. Μπούρα. Διότι η απόφασή σας είναι ένα ακόμα βήμα συσκότισης του σκανδάλου», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΓιώργος Κατρούγκαλος που στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράμμος σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα ανέφερε: «Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της, Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κ. Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής. Το αίτημα που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κώστα Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ