Η Τουρκία ας ζητήσει από τον Αλίεφ να στείλει καμιά μίζα παραπάνω στις ΗΠΑ για να πάρει τα αεροπλάνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνάντηση των ΥΠΕΞ Μπλίνκεν των ΗΠΑ με τον Τσαβούσογλου της Τουρκίας έληξε χωρίς αποτέλεσμα, κάνοντας τον τελευταίο, τον Τούρκο, να ξερνάει χολή κατά της Ελλάδας, λες και διαφώνησε με τον ..Δένδια. Ε! Όχι. Δεν διαφώνησε με τον Δένδια αφού είναι κατ ´ ομολογία αμφοτέρων φίλοι. Με τον Αμερικανό δεν συμφώνησε και μίλησε ..όπως κατά παγία παράδοση μιλάει, όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και όλη η τουρκιά, μετά από κάθε που δεν τους ικανοποιεί. Στην δε (θρασύτατη κλάψας) τοποθέτησή του ενώπιον ανταποκριτών, δεν δίστασε ο αλητήριος να επιχειρηματολογήσει πως τα μαχητικά του εισερχόμενα πάνω από Ελληνικά νερά (αυτό δεν το είπε) και νησιά, ούτε αυτό το είπε, στοχοποιηθήκαν από τους Ρωσικούς πυραύλους που βρίσκονται εγκατεστημένοι στη Κρήτη. Φυσικά.

Κορόιδο ήταν να πεί πως τα μαχητικά που στοχοποιηθήκαν όντας πλήρως εξοπλισμένα για σύγκρουση επιθετική/κατακτητική οποίαν και προκαλούσαν διεξάγοντας σχετικούς ελιγμούς θερμού επεισοδίου; Έτσι έχουν μάθει γλυκαμένοι πολλάκις και με τελευταία την, ελέω του «πολλαπλώς πιασμένου» Κίσινγκερ, ανυπεράσπιστη Κύπρο. Όποιος δε δεν αμαχητί παραδίδεται στους Τούρκους, είναι προκλητής. Και αυτό κυρίως λέγεται για τους δικούς του. Μήπως και μπορέσουν να νικήσουν την παραδοσιακή θρασυδειλία τους, διότι είναι και αυτοί Τούρκοι και…γνωρίζονται.

Το εμπάργκο όπλων επιβλήθηκε λοιπόν στην Τουρκία από τις ΗΠΑ, αμέσως μετά την αγορά και παραλαβή από αυτήν Ρωσικών πυραύλων μή συμβατών με την συμμαχία, αλλά συμβατών με τον εχθρό αυτής, οποίος και δεν πρόκειται να πληγεί από αυτά, αφού δύναται, ως έχων τη γνώση, να τους ακυρώσει. Συνεπώς εναντίον ποίων αγοράστηκαν για να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία του Ερντογάν;

Τέλος το θετικό που βγήκε για την Ελλάδα από την πιο πάνω συνάντηση στο Στέητ Ντηπάρτμεντ είναι ότι η Τουρκία δεν δύναται πλέον να εκβιάζει, τόσο πολύ εύκολα, τις ΗΠΑ, αλλά και το ΝΑΤΟ, ο ΓΓ του οποίου δείχνει παραμερισμένος. Δεν είναι πλέον όπως ήταν. Έπαψε να «μετράει» μετά την τοποθέτηση σχετικά με την ένταξη Σουηδίας Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, πως «δεν έχουν άδικο οι Τούρκοι». Και έτσι, το ότι ο άλλοτε «πολύς» Τσαβούσογλου αναχώρησε με «κατεβασμένα τ ´αυτιά» είναι γεγονός. Επι τέλους κάτι σα να άρχισε να αλλάζει, και διπλωματικά, επισήμως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ