Βασάνιζαν ανάπηρο σε μονάδα φροντίδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θύμα βασανιστηρίων έπεσε ένας 49χρονος με αναπηρία σε μονάδα φροντίδας ΑμεΑ στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος άνδρας στερείτο υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής αλλά και καθαριότητας του χώρου, ενώ του ασκούσαν σωματική βία ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες!

Έπειτα από καταγγελία οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θέρμης, εντόπισαν και συνέλαβαν σήμερα τα ξημερώματα δύο άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση έκθεσης και σωματικής βλάβης ατόμου με ειδικές ανάγκες νοσηλείας.

Πρόκειται για δύο άντρες, 56 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Τον ακινητοποιούσαν με ιμάντες

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια παραμονής του 49χρονου παθόντα σε χώρο που φέρεται να λειτουργούσε ως μονάδα φροντίδας για άτομα με αναπηρία στην περιοχή του Τριλόφου, του οποίου η αδειοδότηση ερευνάται, αυτός στερείτο υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής αλλά και καθαριότητας του χώρου. Παράλληλα, δεν του χορηγείτο επαρκής σίτιση, με συνέπεια την κακή υγειονομική του κατάσταση.

Ο 56χρονος εμφανιζόταν ως υπεύθυνος του χώρου, τη φροντίδα του παθόντα είχε αναλάβει ο 44χρονος, που στερείτο τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Μάλιστα ο δεύτερος φέρεται να του ασκούσε σωματική βία, ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες.

Ο παθών μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ