Νίκος Ξανθόπουλος: Αύριο η κηδεια του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νίκος Ξανθόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών στον ύπνο του μετά από πολύμηνη νοσηλεία στην μονάδα εντατικής θεραπείας και πολλά προβλήματα υγείας.

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στους θαυμαστές του. Μετά την είδηση του θανάτου του, ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας με μια μακροσκελή ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ανέφερε πως η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 13 00 στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.

«Διαβάζουμε με θλίψη από τα site ότι έφυγε ο πολύ σπουδαίος Άνθρωπος και ηθοποιός Νίκος Ξανθοπουλος..Το αγαπημένο ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ της δεκαετίας του 60…Δεν έτυχε ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά αν και θα το ήθελα! Θυμάμαι με συγκίνηση τις ουρές στα σινεμά του 60 όπου έμπαινε ο απλός λαός για να κλάψει μαζί του , να ταυτιστεί με τον αγνό εργατικό νέο που τα έβαζε με τους πλούσιους… Αντιπροσώπευσε μια ολόκληρη εποχή! Της μιζέριας της μεταπολεμική Ελλάδας, της φτώχειας, της μετανάστευσης, του ψυχικού μεγαλείου! Τα τραγούδια του τα τραγούδησε όλη η Ελλάδα. Μεγάλος μάστορας του μπουζουκιού συνάμα. Κρίμα που παίζονται τόσα σπάνια οι ταινίες του! Θα σας θυμόμαστε πάντα πολυαγαπημένε μας Νίκο Ξανθόπουλε… Καλό ταξίδι στο φως.. Η εξόδιος ακολουθία την Τρίτη στην μία το μεσημέρι στο Πρώτο Κοιμητήριο της Αθήνας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ