Προσωρινό λουκέτο στο ξενοδοχείο «Ηellinis» που του πεφτει το μπαλκόνι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου στη λεωφόρου Συγγρού όπου ένα μπαλκόνι έχει αποκολληθεί με κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών προχώρησε το Υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, στο ξενοδοχείο έγινε επίσκεψη το Σάββατο της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπίας Αναστασοπούλου και του Διευθυντή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) Αττικής.

Μετά την απόφαση για την διακοπή της λειτουργίας του, εκκενώθηκε. Σήμερα στο κατάλυμα βρέθηκε κλιμάκιο του Υπουργείου προκειμένου να κάνει περαιτέρω ελέγχους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Αναφορικά με  το ξενοδοχείο επί της Λ. Συγγρού στη Ν. Σμύρνη, όπου τσιμεντένιο μπαλκόνι έχει σπάσει και αποκολληθεί από την πρόσοψη, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 κατόπιν επιτόπιας επίσκεψης της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπίας Αναστασοπούλου και του Διευθυντή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) Αττικής- και σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια- αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του, καθώς προέκυψε άμεσος κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον  και έκτακτη ανάγκη αποτροπής του κινδύνου αυτού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Εν συνεχεία, η αρμόδια τουριστική αστυνομία ανέλαβε την άμεση εφαρμογή της εν λόγω απόφασης και προέβη στην εκκένωση του ξενοδοχείου.

Σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, το αρμόδιο κλιμάκιο της ΠΥΤ Αττικής του Υπουργείου Τουρισμού διενεργεί περαιτέρω ελέγχους για το αποτέλεσμα των οποίων θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Δείτε φωτογραφίες:

balkonibalkoni2balkoni3

(πηγή φωτογραφιών: protothema.gr, in.gr)

Τι είχε συμβεί

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό του ξενοδοχείου αντιλήφθηκε την πτώση του μπαλκονιού το βράδυ της Παρασκευής και κάλεσαν την αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Η αστυνομία έβαλε κόκκινες κορδέλες κάτω από το σημείο που κρέμεται το μπαλκόνι ενώ το μπαλκόνι έχει σκεπαστεί με ένα πράσινο ύφασμα.

Οι φωτογραφίες από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου να κρέμεται κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Το σοκαριστικό είναι ότι κάτω από το μπαλκόνι περνούν συνεχώς άτομα καθώς πηγαίνουν σε διάφορες εταιρείες που στεγάζονται σε παρακείμενα κτίρια.

Μάλιστα, η δημοσιότητα που δόθηκε στο…αιωρούμενο μπαλκόνι ήταν τέτοια που δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πήγαιναν στο σημείο για να το δουν!

Πάντως μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει κάτι για την απομάκρυνση του μπαλκονιού, πέρα από την διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ