Καστοριά: Η πόλη μέσα στην ατμοσφαιρική λίμνη όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η λίμνη Ορεστιάδα ή λίμνη της Καστοριάς είναι λίμνη στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς της Μακεδονίας, στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε υψόμετρο 630 μέτρων, η λίμνη καλύπτει μια έκταση 28 τετραγωνικών χιλιομέτρων.  Εννέα ρυάκια ρέουν στη λίμνη και διοχετεύονται στον ποταμό Αλιάκμονα. Η Ορεστίδα σχηματίστηκε πριν από περίπου 10 εκατομμύρια χρόνια. Η χερσόνησος της Καστοριάς, με την πόλη της Καστοριάς, χωρίζει τη λίμνη σε δύο μέρη, το μεγαλύτερο στα βόρεια και το μικρότερο στο νότο.
Τα εύσημα για την εξαιρετική δουλειά, στο POINT OF VIEW
Η λίμνη πήρε το όνομά της από τους Ωραιάδες. Τα παραλίμνια αξιοθέατα περιλαμβάνουν, εκτός από τη βυζαντινή αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας του 11ου αιώνα και τον ανακατασκευασμένο προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού, όπου ανασύρθηκε το Δισπηλιό από τη λίμνη το 1992. Η λίμνη είναι γνωστή για το ότι παγώνει τους χειμώνες.
24501CB1 13AD 48AB 9450 856B39B0E941
Υπέροχες φωτογραφίες!

Η Καστοριά αποτελεί περιοχή με ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές, πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, παραδοσιακούς οικισμούς, επιβλητικά αρχοντικά, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά μνημεία, μεσαιωνικές και βυζαντινές εκκλησίες, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα πολλών επισκεπτών, ιδίως τους χειμερινούς μήνες.
Αυτή η πανέμορφη γωνιά της δυτικής Μακεδονίας, πλαισιωμένη από τα επιβλητικά βουνά Γράμμο και Βίτσι, είναι ένας προορισμός παντός καιρού, καθώς το απόλυτο σήμα κατατεθέν της, η λίμνη, της δίνει κάθε εποχή ιδιαίτερο χρώμα και ατμόσφαιρα που σε αιχμαλωτίζει από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την πόλη είναι κάνοντας το μικρό γύρο της λίμνης, ξεκινώντας από τη νότια παραλία και καταλήγοντας στη βόρεια, περιδιαβαίνοντας το στενό παραλίμνιο δρόμο, κάνοντας στάσεις στο Μαυροχώρι και το Μουσείο Κέρινων Οµοιωµάτων, Λαογραφίας και Προϊστορίας, στην Πολυκάρπη, που προσφέρεται για πεζοπορίες, και στο Τοιχιό για µία εντυπωσιακή πανοραμική θέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ