Αποστομωτικός Άκης Τσελέντης για τα πανεπιστήμια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Όχι σε Πανεπιστήμια χαμαιτυπεία στο βωμό της πολιτικής εκμετάλλευσης»
Η εικόνα με τον εξευτελισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη το 2020 είναι αυτή που θέλουν κάποιοι για τα Ελληνικά πανεπιστήμια και αυτό φαίνεται καθαρά από το πρόσφατο προεκλογικό σποτ που είδε το φως της δημοσιότητας.
Η ανοχή τόσο της πολιτείας όσο και των ΑΕΙ επέτρεψε την επέκταση και «εδραίωση» της παρουσίας του αναρχικού χώρου στα κεντρικά ιδρύματα. Την ίδια στιγμή, το φοιτητικό κίνημα εκφυλίστηκε, ευτελιζόμενο στην ενδοπανεπιστημιακή συναλλαγή με κομματικά έπαθλα.
Ετσι άφησε χώρο στις μη συστημικές φοιτητικές παρατάξεις να ενισχυθούν, να εκφράσουν το ριζοσπαστισμό των νέων που έψαχναν να βρουν έκφραση.
Η εργαλειοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης είναι προσφιλής τακτική μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδεολογικά ταγμένης στο δόγμα της ισότητας στην μετριότητα, δια της μεθόδου της ισοπέδωσης και μιας κυβέρνησης παγιδευμένης στο ρόλο του θηρευτή μιας αριστείας αποκλεισμών.
Η αξιωματική αντιπολίτευση ήθελε και θέλει πανεπιστήμια-χαμαιτυπεία. Να χαϊδεύει αυτιά φοιτητών ή και εξωπανεπιστημιακών, να τσιμεντώνονται ανενόχλητα καθηγητές στα γραφεία τους, να κρεμούν ταμπέλες σε πρυτάνεις, να μπουκάρουν και να διαμένουν εξωπανεπιστημιακοί μέσα στις σχολές.
Δηλαδή θέλει και πάλι εστίες ανομίας στα ΑΕΙ. Θέλει εισαγωγή στα πανεπιστήμια με βαθμό 1 και 2 στους 20, αδιαφορώντας για το μέλλον νέων ανθρώπων που γνωρίζει ότι δεν θα αποφοιτήσουν ποτέ.
Αν μπορούσε, θα είχε ήδη υποσχεθεί να μπαίνουν όλοι στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις και να φοιτούν όσα χρόνια θέλουν. «Θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου αξίζει; Κι εμείς το θέλουμε για σένα», ρωτώντας πονηρά τους νεαρούς φοιτητές…
«Θες να κάνεις ό,τι σου κατέβει;», είναι το μήνυμα που επιχειρούν να περάσουν: «Ψήφισε εμάς και θα περάσεις… ζάχαρη». Μπορεί η χώρα να προχωρήσει μπροστά με τέτοιες επικίνδυνες δημαγωγίες;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ