Καταθέτει σε μυστική τοποθεσία ο Παντσέρι στο πλαίσιο της συμφωνίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει κάνει ο Αντόνιο Παντσέρι με τις βελγικές αρχές, αναμένεται να καταθέσει σήμερα, Τρίτη 24/1, δίνοντας στοιχεία που εκτιμάται ότι θα «κάψουν» πολλούς από τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, θα κληθεί να πει όλη την αλήθεια στις βελγικές δικαστικές αρχές, χωρίς να κρύψει το παραμικρό. Κι αυτό γιατί, εάν δεν το κάνει, σημαίνει ότι «σπάει τη συμφωνία» που έχει συνάψει με τους Βέλγους εισαγγελείς για τη μείωση της ποινής του. Ο Παντσέρι θέλει εκτός από τον εαυτό του να προστατέψει όσο γίνεται τόσο την γυναίκα του όσο και την κόρη του που φερεται να εμπλέκονται επίσης στο πολυδαίδαλο σκάνδαλο.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν και την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, ο Αντόνιο Παντσέρι θα ενημερώσει τους ανακριτές και τη Δικαιοσύνη για 1. τον τρόπο λειτουργίας, 2. τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη, 3. τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν, 4.τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη και τέλος, τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν.

Αυτό όμως που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αν και όποτε αναφερθεί και στην ίδια την Εύα Καϊλή ή θα περιοριστεί να καταθέσει στο πώς ήταν η συνεργασία του με τον σύντροφό της και πρώην βοηθό του, τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος βρίσκεται επίσης προφυλακισμένος. Ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος διαβεβαίωσε ότι, η Εύα Καϊλή «δεν έχει σε τίποτα να ανησυχεί» για την κατάθεση του Παντσέρι, τον οποίο ωστόσο, κατηγόρησε πως, «έχει σκοπιμότητα, γιατί συνελήφθησαν η κόρη και η γυναίκα του, γι’ αυτό και είναι διατεθειμένος να υπογράψει ό,τι του δώσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ