Καταιγισμός παραιτήσεων στην Ουκρανία: Τέλος και ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Βιάτσεσλαβ Σαποβάλοφ, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του. Αυτό ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας του Κιέβου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Shapovalov, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών επιμελητείας του στρατού της χώρας, υπέβαλλε την παραίτηση του έπειτα απο καταγγελίες για υπερτιμολογήσεις στις αγορές τροφίμων που προορίζονται για τον Ουκρανικό στρατό.

Πρόσφατα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων “Rbk Ukraine”, το υπουργείο είχε κατηγορηθεί ότι αγόραζε τρόφιμα για τις ένοπλες δυνάμεις σε τιμές που ξεπερνούσαν τις μέσες τιμές κατά τρεις φορές. «Παρά το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι, η παραίτηση που υπέβαλε ο Vjacheslav Shapovalov είναι μια άξια πράξη στην πρακτική της ευρωπαϊκής και δημοκρατικής πολιτικής που καταδεικνύει ότι τα συμφέροντα της άμυνας είναι ανώτερα από οποιοδήποτε υπουργικό συμβούλιο ή καρέκλα», αναφέρει η ιστοσελίδα του υπουργείου.

Είναι άλλη μία δυσμενείς εξέλιξη για το καθεστώς του Κιέβου, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι στενοί συνεργάτες του Ζελένσκι εγκαταλείπουν το «καράβι»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ