Σύσκεψη συγκαλεί η Ρουμανία για τις εθνικές μειονότητες στην Ουκρανία – Βαριές κατηγορίες κατά του Κιέβου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρουμανία σκοπεύει να συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση των ασφαλείας της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας και, πιθανώς, της Βουλγαρίας, λόγω της στρατιωτικής κινητοποίησης των εθνικών μειονοτήτων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Υπερκαρπαθίας. Ταυτόχρονα, δημοσιεύματα σε ουγγρικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Ζελένσκι διατηρεί χιλιάδες πτώματα στοιβαγμένα σε φορτηγά – ψυγεία, στα σύνορα με την Ουγγαρία. Ενώ γίνεται λόγος για υποχρεωτική στράτευση της ουγγρικής μειονότητας η οποία μάλιστα στέλνεται στην πρώτη γραμμή, ενώ οι νεκροί δεν ανακοινώνονται στις οικογένειές τους.

Στο Βουκουρέστι, βλέπουν μια σοβαρή εστίαση στην κατά προτεραιότητα «σύλληψη» και υποχρεωτική στρατολόγηση μελών των εθνικών μειονοτήτων για την αντιστάθμιση μεγάλων απωλειών στο πεδίο της μάχης.

Στη συνάντηση, μπορεί να αρχίσει για πρώτη φορά η συζήτηση ανάληψης κοινής δράσης για την αντιμετώπιση των ουκρανικών μεθόδων επίλυσης των προβλημάτων τους στο μέτωπο, μέσω της χρήσης των εθνικών μειονοτήτων ως τροφή για τα κανόνια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συνάντηση οργανώνεται από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας της Ρουμανίας, Ion Oprisor.

Αναμένουμε να δούμε αν όντως γίνει η συγκεκριμένη συνάντηση, διότι δεν μπορεί να απουσιάζει η Ελλάδα η οποία διαθέτει μία τεράστια εθνική μειονότητα στην Ουκρανία, η τύχη της οποίας αγνοείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ