Νέα επιστολή Ράμμου για τις παρακολουθήσεις – Κρατώντας φάκελο-«φωτιά» βγηκε ο Τσιπρας απο το γραφείο του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να συσκοτίσει και καλύψει την υπόθεση.

Μετά από τη σημερινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ, που αιφνιδίασε την κυβέρνηση, ο ίδιος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Αρχής Χρήστο Ράμμο, αποχώρησε κρατώντας στα χέρια του έναν φάκελο, γεγονός που έχει προκαλέσει αγωνία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος έστειλε νέα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών. Όπως αναφέρει το documentonews.gr, ο κ. Ράμμος στην επιστολή του παραθέτει τα ευρήματα των ελέγχων της ΑΔΑΕ, μετά από το αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας των Δεκέμβριο. Όλοι τους ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ ότι έξι υψηλά ιστάμενα θεσμικά πρόσωπα έπεσαν θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Με βάση το άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 που προβλέπει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο κ. Ράμμος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσω της επιστολής του γνωστοποιεί ότι τα πρόσωπα για τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας αιτήθηκε να ελεγχθούν αν έπεσαν θύματα υποκλοπών, όλοι είχαν παγιδευτεί από κοριούς.

Πλέον αυτό σημαίνει ότι όλοι αρμόδιοι αξιωματούχοι έχουν ενημερωθεί για τις παράνομες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, τον έλεγχο της οποίας έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Τσίπρας έφυγε κρατώντας έναν φάκελο-«φωτιά»

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τη δεύτερη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο για το σκάνδαλο των υποκλοπών, βγήκε από τα γραφεία κρατώντας στα χέρια του έναν φάκελο. 

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι» δήλωσε όλο νόημα.

Κρύος ιδρώτας στο Μαξίμου

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αγωνία και αμηχανία για τις εξελίξεις, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να μην μπορεί να κρύψει την ενόχλησή του:

«Ο κ. Τσίπρας να βρίσκει δικά του. Προφανώς το φως κερδίζει το σκοτάδι, αλλά αυτό είναι κλεμμένο» σχολίασε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω εάν ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε χθες ότι υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα, αλλά οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους στηρίζουμε, όχι μόνο όταν κατά την εκτίμηση μας εξυπηρετούν τα σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας». 

Ο Οικονόμου επανέλαβε δικαιολογίες του τύπου ότι δίκτυα εντός της ΕΥΠ μπορεί να έκαναν υποκλοπές «εκτός πλαισίου», ενώ ανέφερε για μια ακόμα φορά ότι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν γνώριζαν ότι παρακολουθούνται υπουργοί αλλά και η ηγεσία του Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφορικά με τη συνάντηση Τσίπρα-Σακελλαροπούλου, κατά την οποία θα συζητηθεί η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, ο ίδιος σχολίασε αμήχανος: «Δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω. Το Σύνταγμα έχει καταγεγραμμένη διαδικασία και ρόλο για όλους τους πολιτειακούς παράγοντες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ