Τουρκία: Ο Ντεμιρτάς θα προσφύγει κατά της υποψηφιότητας Ερντογάν στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυριζόμενος ότι η υποψηφιότητα του προέδρου του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι παράνομη, ο πρώην Συμπρόεδρος του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, δήλωσε ότι θα υποβάλει αναφορά στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) .

Από τη στιγμή που η Λαϊκή Συμμαχία ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών, ήρθε στο προσκήνιο η επανεκλογή του σημερινού προέδρου του AKP Ερντογάν.

 Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρώην Συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), ο οποίος είναι φυλακισμένος εδώ και 6 χρόνια στις φυλακές της Αδριανούπολης, δήλωσε ότι είναι παράνομο ο Ερντογάν να είναι υποψήφιος πρόεδρος για τρίτη φορά σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Θα υποβάλω αίτηση στο YSK»

Ο Ντεμιρτάς δήλωσε ότι είναι πιθανό ο Ερντογάν να είναι υποψήφιος παράνομα και παράνομα και χρησιμοποίησε τις ακόλουθες εκφράσεις στην ανάρτηση:

«Θα υποβάλω αναφορά στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) κατά της υποψηφιότητας Ερντογάν.

 Είναι ο Ερντογάν ο βασιλιάς που δεν τον δεσμεύουν οι νόμοι; 

Συγγνώμη, δεν ξέρω τον βασιλιά. 

Η υποψηφιότητα Ερντογάν είναι παράνομη και αθέμιτη, αφού δεν έχει δίπλωμα και αν έχει δεν θα είναι πρόεδρος για τρίτη φορά. 

Η αποδοχή της υποψηφιότητας Ερντογάν από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο δεν αλλάζει αυτό το γεγονός. Μόνο  που το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο γίνεται εταίρος σε άλλο έγκλημα».

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ