Η Τουρκία ακύρωσε την τριμερή συνάντηση με Σουηδία και Φινλανδία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Reuters επικαλούμενο το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT αναφέρει ότι η Άγκυρα ακύρωσε την τριμερή συνάντηση με τη Σουηδία και τη Φινλανδία που έπρεπε να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναμένεται επίσης να παραστεί στη συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη διαδήλωση καύσης του Κορανίου στη Στοκχόλμη, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα δεχτεί την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Σουηδία είναι ένα κράτος που αγαπά τους τρομοκράτες και ότι δεν πρέπει να ζητήσει από την Τουρκία, αλλά από αυτούς τους τρομοκράτες υποστήριξη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι σε μια διαδήλωση μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη κάηκε ένα Κοράνι το Σάββατο και αυτός ήταν ο λόγος της έντονης οργής του Ερντογάν.

Η Σουηδία και η γειτονική της Φινλανδία, μετά τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Μάιο, αλλά αντιμετώπισαν έντονη αντίδραση από την Τουρκία, η οποία κατηγορεί τις σκανδιναβικές χώρες ότι φιλοξενούν τρομοκράτες.

Υπάρχουν 30 μέλη του ΝΑΤΟ και για να γίνει ένα άλλο κράτος μέλος αυτής της ένωσης, αυτά τα 30 μέλη πρέπει να εγκρίνουν ομόφωνα την ένταξη του νέου κράτους.

Reuters

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ