Ικαρία: Σε κίνδυνο οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου στον Άγιο Κήρυκο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πεσμένοι σοβάδες, σάπια ταβάνια, εκτεθειμένα σίδερα στους τοίχους και άκρως ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες έχουν να αντιμετωπίσουν οι 160 μαθητές στην Ικαρία.

Εικόνες αθλιότητας και ντροπής. Κανείς δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλες λέξεις για να περιγράψει το αίσχος που έχουν να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής του Αγίου Κήρυκα. Εικόνες που μόνο σε ευρωπαϊκό κράτος δεν παραπέμπουν. Στο συγκεκριμένο κτήριο πηγαίνουν καθημερινά 90 μαθητές Γυμνασίου και 70 Λυκείου, και οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε άκρως ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες.

Το σχολικό κτήριο έχει προβλήματα στεγανοποίησης και γι’ αυτόν τον λόγο η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έβγαλε ένα έργο ύψους 200.000 ευρώ. Τελικά, τον διαγωνισμό για το έργο κέρδισε εργολάβος για 111.000 ευρώ, ωστόσο, τα χρήματα -όπως θα δείτε παρακάτω στο βίντεο- φαίνεται πως δεν έπιασαν τόπο. «Στο σχολείο γίνονται μαθήματα, δυστυχώς αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, δεν είναι ο εργολάβος υπεύθυνος για τις ζημιές όλου του κτηρίου. Ο εργολάβος ήρθε να φτιάξει κάποιες από τις ζημιές.

Ο εργολάβος με το ποσό που έδωσε ήταν για συγκεκριμένες εργασίες και όχι όλο το κτήριο. Το πρώτο και βασικό που έπρεπε να φτιάξει είναι η στεγανοποίηση του κτιρίου, το σχολείο παίρνει νερό από παντού. Το έκανε αλλά απέτυχε η παρέμβασή του και δεν έπιασε η στεγανοποίηση. Χρειάζεται ένα μεγαλύτερο κονδύλι το οποίο υπερβαίνει τις δυνατότητες του δήμου και της Περιφέρειας, για να φτιαχτεί αυτό το κτήριο», ανέφερε αρχικά ο διευθυντής του σχολείου Στράτος Λακιός. «Είναι το μεγαλύτερο σχολείο, από την κατασκευή του αντιμετωπίζει προβλήματα. Κάποια στιγμή, τα προηγούμενα χρόνια ο δήμος δήλωσε αδυναμία να επισκευάσει το κτήριο, ζήτησε βοήθεια από την Περιφέρεια. Δόθηκε μία εργολαβία αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η εργολαβία ωστόσο δεν απάντησε στα ζητήματα που κλήθηκε να επιλύσει αλλά δημιούργησε ακόμη περισσότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας. «Αυτήν τη στιγμή, η τεχνική υπηρεσία του δήμου, έχοντας μιλήσει και με τους γονείς, προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του κτηρίου. Είναι σε διαδικασία κλεισίματος το έργο, δεν ξέρω εάν έχει πληρωθεί. Από εμάς δεν θα παραληφθεί το έργο», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ